lördag 2 juni 2018

TGOD taktik

Den som idag efter mitt tips om TGOD aktier på 3.80 äger och avser fortsätta äga aktier långsiktigt inför Kanada's avregleringsomröstning och även förändringar i USA regler bör överväga följande taktik för att sänka sin risk:

Säg att du idag har 5 tusen aktier köpta för 19000 cad häromdagen. I fredags var värdet 32000 cad och det finns både skäl att fundera på delvis vinsthemtagning och den iofs i mitt tycke låga risken att något med lagstiftningen går fel. Å andra sidan, vi pratar troligen om en begynnande industri som via cannabis i mat och dryck kommer bli enorm. Enda riktiga jämförelsen är sprit, vin och ölindustrin och dess starka varumärken.

För den långsiktiga viktning man vill behålla i TGOD så kan följande vara ett attraktivt alternativ.

TGOD warrant är troligen rätt okänd och det finns rätt många i relation till fria aktier vilket ger en lustig effekt att det är billigare att äga en aktie via en warrant trots att du sätter mindre pengar på spel (utmärkt i en situation som denna med viss bolags och lagstiftningsrisk). Kort sagt ser det ut så här för 2021 warranten i TGOD. https://web.tmxmoney.com/company.php?qm_symbol=TGOD.WT&locale=en

Kurs 3 cad vs aktiens 6.40 cad. Teckningskurs 3 cad. Summa pris för en aktie 6 cad dvs 40 cent rabatt vid stängning.

Dvs i vårt exempel ovan med ägaren av 5000 aktier så skulle den investeraren nu kunna sälja sina aktier, och för 15000 cad av likviden 32000 cad få fortsatt exponering mot samma 5000 aktier i ett långsiktigt kvarvarande innehav. Warranter betyder större procentuella svängningar men i pengar så lär det snarast svänga mindre... pga rabatten man drar nytta av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar