onsdag 30 maj 2018

Cannabis, USD och trading

Driver portföljen till täta nya ATH.

Jag har senaste åren varit skeptisk till SEK och EUR och min aktuella åsikt är att det inte är Italien som är problemet utan att Tysklands nuvarande de facto vänsterkansler och EU bedriver en helt annan politik än både höger och vänster i form av Kohl och Schroeder gjorde när jag tyckte EU stod för en positiv framtid. Löfvén, MP, V och C genomför denna negativa ekonomiska politik i Sverige.

Logiken säger att Europas och Sveriges resa mot sämre välstånd/capita bara börjat, samma sak med våld och osäkerhet i samhället. I sina tidiga år genomförde Nya Moderaterna mycket bra i den ekonomiska politiken. Det skördar vi fortfarande och det illustrerar väl att det tar tid att skörda vad man sått. Framöver kommer vi skörda den politik som drivits i EU och Sverige senaste åren. Rimligen har problemen bara börjat för EUR och SEK då alla problem garanterat kommer dämpas med låg valutakurs = fattigare medborgare pga usel ekonomisk politik.

Jag noterar att svenska politiker t.ex ser ut att ha lyckats med sämsta möjliga utfall, katastrof scenariot... med ränteavdragen. MP flaggar för att fler och fler politiker nu anser att kostnaderna blir för stora när ränteuppgången kommer.... (dööhhh newsflash..) och att det därför ska fasas ut efter valet.

Så... inga sänkta ränteavdrag när räntorna föll år efter år. Inga sänkta ränteavdrag när bostadsmarknaden behövde kylas av.

Sänkta ränteavdrag när bostadsmarknaden toppat ut och räntorna vänder upp.. Snyggt jobbat Steffe & gänget.

När detta är sagt så är vi nu mitt i en EUR (SEK) försvagningsrörelse. Jag har inte titta på det TA och är ingen stjärna på det... men som alltid så blir saker översålda till slut och studsar en tid, så småningom.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar