måndag 24 februari 2014

Argent Energy Trust under 7.20

Dvs jag har handlat en hel del aktier igen och kommer behöva svettas ut denna rapporten som aktieägare.

Värt att påpeka att utdelningen på knappa 9 cent är precis runt hörnet så mitt GAV är snarare under 7.10 denna vända och så här långt.

RED: Aktien nedgång förklaras av att TD securities släppt en nedgradering med riktkurs 7.50 cad. Jag roade mig med att göra en enkel kalkyl: Om bolaget har upplupna hedgeförluster på 10 usd för sina 1000 fat per dag under 2015 på LLS kontrakt, ja då blir det 10x1000x365=3.65 musd=4 mcad= ca 7 cent per aktie dvs trist men inget direkt katastrofalt för ett bolag som delar ut 1.05 cad per/år. Man ska ju komma ihåg att det även finns en flippsida med den ohedgade produktionen som får mycket bra betalt just nu. Aktien borde vara attraktiv för bottenfiske nu så här precis före avskild månadsutdelning och när det skvalpar pga TD kunderna som ska ut.

3 kommentarer:

 1. Hej OB

  Argent Energy Trust (AET-UN.TO) gick ner i källaren igår och stängde på 5.79 CAD (-0,43 / -6,91%) enl http://finance.yahoo.com/q?s=aet-un.to. Rapport kommer på tisdag 4/3.
  Dåliga nyheter eller överreaktion/spekulation och köpläge (om man kan hantera risken)? Vad tror du?

  Om man jämför med minskad intäkt pga hedge på 7 cent/aktie så har kursen rört sig bra mycket mera.
  En reflektion angående hedge: AET har ju nu fasta intäkter. Om oljepriset sjunker så får AET relativt sett bättre intäkt, men i pengar är det samma, dvs värdering av AET ska var samma, och värdering av andra, ohedgade oljesäljare ska ner. Och vice versa om oljepriset går upp.

  Om utdelningen ligger fast, så får jag direktavkastning till 1,05 / 5,79 = 18%. Inte fy skam om den kan hållas!

  Mvh
  RJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är intressant. Notera att aktien dök under hög omsättning dagen FÖRE avskiljningen av utdelningen. Det tyder på att den inte drevs ner av shortare utan av ägare som de facto klev av. Kan bl.a vara konvertibelägare som ytterligare säkrar upp efter släppta analyser från TD och CIBC (det dyker dock då upp som short

   Rapporten lär vara av den sämre sorten och det är två saker jag förväntar mig:
   1. Kylan kan ha påverkat dom negativt produktionsmässigt vilket för övrigt lär gälla många bolag.
   2. Hedgeförluster.

   Båda är av typen tillfälliga egentligen. Dvs det kan inte uteslutas att Argent precis som Eagle gjorde en gång i tiden, kommer tillbaka och stabiliserar läget och att man i efterhand ångrar att man inte låste in tyngre innehav på den direktavkastningen.

   Den försiktige väntar till rapporten är publicerad och oavsett hur man agerar så ska man undvika att bli för tung tror jag.

   Positivt för Argent är trots allt att man drar in mer pengar på sin ohedgade naturgas, NGLs och olja. Ska kursnedgången vara motiverad så känns det som att man måste ha haft någon form av permanenta motgångar såsom oväntade torra borrhål dvs inte bara hård vintereffekt/fördröjning.

   Den som lever får se. Kortsiktigt kommer aktien fortsätta vara svag tills de stora säljarna helt enkelt är färdiga...

   Radera
 2. Hej igen
  Kom in i fredags på 5,90. Hoppas det inte blir alltför skakig resa...
  Mvh
  RJ

  SvaraRadera