Bolag jag bevakar16 kommentarer:

 1. Hej. OceanaGold har tuggat på bra senaste dagarna.
  http://www.asx.com.au/asx/research/companyInfo.do?by=asxCode&asxCode=OGC
  Har du några synpunkter?

  SvaraRadera
 2. Min synpunkt är främst att jag inte anser att Oceana har 100% stark balansräkning vilket gör att jag tyvärr inte kan äga tyngre poster i dom trots Didipio´s potential runt hörnet. Men förhoppningsvis löser bolaget det så småningom.

  Sen vill jag nämna att jag inte vill ha poster här utan att det är bättre efter blogginlägg. Jag kommer radera både din fråga och mitt svar om några dagar. Förhoppningsvis hittar jag funktion för att ta bort kommentarsmöjligheten här, får sätta av tid för det...

  SvaraRadera
 3. Hej, Wildcat Silver är inte med i listan ser jag.
  Har det hänt något negativt där?
  Jag följde den för några år sedan, men har inte koll på vad som hänt sedan dess.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag listat den som ägd även om jag för länge sedan nog trejdat den någon gång. Bolaget är lite för litet och osäkert för min smak i denna marknad. Om något så pressas jag hela tiden uppåt mot bolag med starkare balansräkning och bättre vinster och numera utdelningar.

   Bästa sättet att sammanfatta det är väl att börsplacerande i dessa tider är både volatilt och i viss mån motvind. Därför jag brukar prata om hur enkelt och attraktivt sparande det är att amortera på lån i högre utsträckning för de flesta människor.

   Radera
 4. Hej OB,
  Har du tittat på Canadian oil sands? Den aktien verkar passa mig bra då det är en byrålådsaktie med hög utdelning. Ägare är några av de största oljebolagen i världen, ett mycketstort bolag med stabil produktion, balansräkning och historik. Eftersom jag av olika anledningar inte kan vara så aktiv och börjar bli less på alla minor man ständigt åker på så har COS börjat bli ett av mina större innehav. Tanken är att öka till största innehav på bekostnad av andra bolag som känns mindre trygga. Med vänlig hälsning David

  SvaraRadera
 5. Aurcana vad ligger de på för kostnader?
  Klarar de priser kring 20-23 dollar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. La Negra, utan tvekan, god marginal. Shafter? I dagsläget absolut inte men enligt plan ska man ju göra det.

   Men det är värt att notera att många bolag med låga cash cost också har stora kapitalinvesteringar dvs de behöver vara rejält kassaflödespositiva från verksamheten.

   Jag är fortsatt optimistisk om Aurcana, delvis färgad av grymma mkt omfattande trades jag fick på plats där igår. Ger inte vinster... men väl uteblivna förluster, inte skam det heller. Man ska inte underskatta de möjligheter som skapas av turbulens.

   Men på det hela gör du helt rätt som fokuserar noga på vilka som har kraft att överleva längre period av säg 21 usd silver och 1300 usd guld.

   Jag tittade på en annan guld/silverproducent i Mexiko häromdagen och noterade jätteimponerande kassa men såg också hur en utbyggnad dom är mitt i kommer tömma den helt... tvivlar på att marknaden prisat in att dom inte har några marginaler kvar för misstag. Bör funka men.. klimatet är hårt och felsteg i den miljön slår hårt.

   Radera
 6. Örnen verkar ha tappat flygförmågan helt, under 7,30 nu. Har du någon bra förklaring till varför?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två skäl gissar jag:
   1. Smitta från Argent's problem
   2. Ingen jättestark rapport.
   Sen kanske det är fler som resonerar som jag att man efter nedsnittning i Argent inte vill äga Eagle också då bolagen är för likartade

   Radera
 7. Följdfråga; Hur ser din fördelning ut nu avseende Argent resp Eagle? Antar att din portfölj ovan är inaktuell.
  Är Eagle i ditt tycke köpvärd på dessa nivåer (6.88 )?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska försöka uppdatera den men jag har haft en intensiv vår och det har inte blivit bättre på sistone. Jag hade varit mer bekväm med att till dagens priser äga mer Eagle än Argent. Men idag har jag som sagt bara Argent aktier och innan jag funnit anledning att minska där kommer jag inte handla Eagle aktier då dom är så hårt korrelerade.

   Radera
 8. Hej,
  Det skulle vara roligt med en uppdaterad lista på bolag du bevakar eller har i din portfölj.
  Tack för bra blogg!
  //DK

  SvaraRadera
 9. Hej! Det var länge sedan du nämnde Höegh, har du lämnat den och vad tror du om framtiden?

  Hälsningar Sebastian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns på min korta lista över bolag jag trejdar. Men nyheterna har inte varit helt 100% bra från bolaget så då justerar jag och kräver lite lägre kurser för köp och lite lägre kurser för sälj.

   I princip så är jag väldigt hårt viktad mot KNOP.us idag. För hårt men det speglar min tanke att runt 20.5 så var risk reward extremt bra för den aktien. Jag gissar vi i mars har fått 0.52 usd utd och har kurs säg 22.80. Gissar också jag trejdat ut om det sker, lite beroende på andra möjligheter jag ser.

   Radera
 10. Hej OB! Vad tror du om framtiden för Eagle Energy? Har just nu en stor förlust i det bolaget. Finns det något hopp om en vändning?

  /Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas,
   Det bolaget tog en negativ vändning i att det under svagare oljepriser pressades allt hårdare av sina långivare vilket betydde högre räntor och ingen utdelning. Vad som höll på att hända var att bolagets kostnadsmassa blev för stor i relation till verksamheten som krympte med oljepriset. Bolagets svar var att man då behövde den tidigare utdelningen till att växa och få upp kritisk massa igen.

   Sen dess har vi sett stigande oljepriser men jag har inte alls längre följt om fundamenta därmed blivit bättre. När utdelningen försvann och ovanstående hotbild blev alltmer tydlig så förlorade jag intresset och slutade läsa pressreleaser och följa kursen.

   Dvs jag vet inte vad jag ska råda mer än att generellt tycker jag man ska sälja sånt här och vi har i detta fallet haft en uppgång från botten. MEN, jag har noll koll på om bolaget kan ha vänt och börjat en spännande tillväxt etc.. vilket isåfall ändå inte vore min typ av bolag så jag kommer inte heller lägga de timmarna att läsa in.

   Tyvärr allt jag kan bidra med.

   Radera