Kontakta mig per mail

Bloggandet här: originalbraila@yahoo.com


7 kommentarer:

 1. Hej

  Zinc känns som en intressant metall just nu då man många talar om produktionsunderskott, samt få nya gruvor som nämnvärt kan öka tillgången inom närtid. Nevsun resources verkar dock kunna ligga bra till här, då de i år kommer till zoner som innehåller mycket zinc, >50mm lbs zinc produktionsprognos 2017. Ganska högt market cap, 1,2B, >200mCad i kassan. Men tittar man på siffrorna verkar de väldigt billiga sett att de är mid tier producent. Vidare verkar de till skillnad från många andra ha förmågan att verkligen leverera. Kikat något på detta bolag? Några tankar om denna?

  Deras kommande Timok koppar projekt verkar väldigt intressant även om det är ett tag bort tills produktion. Men borrhål på tex. 248m 6,37% koppar,3,2g guld är inte illa. "Pea" visar IRR på 106% vid 3dollar/pound koppar samt 1200dollar för guld vid cut off grade på 1%.

  Mvh/Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer dem lite lätt och skulle väl hålla med dig om att det är ett klart intressant bolag. Inte en sektor jag just nu prioriterar dock. Egentligen borde jag designa om bloggen med fartyg och sånt :-)

   Radera
 2. Jag förmodar du har läst detta som kom idag?
  https://globenewswire.com/news-release/2018/04/18/1480867/0/en/Dynagas-LNG-Partners-LP-Announces-Reduction-in-Quarterly-Distribution-to-0-25-Per-Common-Unit.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, som jag nämnt här och där är shipping min main investering. Kan vara att jag inte uppdaterat någon gammal info här men sen Q4 rapporten har jag intensivt varnat på den betalchatt jag tillbringar mina dagar på att DLNGs utdelning är helt ohållbar med den långsiktiga EBITDA prognos som de la ut i presentationen där.

   Jag sa där för en månad sen att jag inte kommer röra aktien över 8 usd och det gäller fortfarande kan jag säga till dig. Rapporterna hela 2018 kommer vara helt kassa och det står t.om i pressreleasen idag att de inte har täckning ens för den nya utdelningen.

   Notera att om inte Golar Hilli är igång innan GMLP rapporterar så kan rädslan sprida sig dit pga dåligt coverage. GMLP kommer dock inte sänka i närtid. Men kursen kan dyka.

   Radera
 3. Har du sneglat något på Awilco?
  Upptäckte just den aktien efter ett tips. Ingen jag köpt men något jag tänkte titta på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det finns dock 2 st Awilco. Awilco LNG och Awilco Drilling.

   Awilco Drilling har jag historiskt ägt och Awilco LNG känner jag mycket väl till pga koppingen till Teekay LNG där Awilco LNG inte äger sina fartyg ännu utan har köpoption på dem från TGP. Det gör Awilco LNG till lite av en köpoption på LNG marknaden vilket är intressant. Det gör också att de någon gång kanske kommande 12 månader behöver skaka fram belopp skyhögt över dagens börsvärde för att lösa ut fartygen.

   Radera
  2. Okej. Suttit å kollat på Drilling's årsrapporter några år tillbaka. Dom hade det lite tungt men det börjar se bättre ut nu. å med ett lite stabilare oljepris tänker jag att det kan vara köpläge. Känns som det finns uppsida både på kurs och utdelning.
   Tänkte kolla även på Awilco LNG men med tanke på det du säger kanske man ska avvakta tills vidare :)

   Radera