fredag 13 mars 2020

Jag läste en hemsk Expressen artikel om svensk flyg evakuering från norra Italien

https://www.expressen.se/dinapengar/skracken-for-corona-pa-planet-passagerare-slapptes-rakt-ut/

Ett specialchartrat ”Corona-flyg” med passagerare som varit på skidresor i norra Italien landade på Arlanda natten till söndag.
Men de runt tvåhundra passagerarna – ett flertal kraftigt hostade – fick inga särskilda restriktioner när de landade och ”gick rakt ut”, kan Expressen berätta.

På flyget fanns det minst fem personer som hostade väldigt mycket och som ”verkade allmänt sjuka”, enligt resenären.
– Vid ett tillfälle lade sig en kvinna på rygg på en hel rad och hostade rakt ut i gången, senare stod hon mitt i folkmassan i ankomsthallen och fortsatte hosta utan hänsyn till de äldre och barn som fanns i närheten. Hon och de många andra borde aldrig fått följa med alternativt blivit placerade avskilt från oss utan symtom.
En annan i sällskapet satt till en början i samma del av planet som kvinnan och säger att hostningarna blev allt tätare och mer intensiva, men att inga åtgärder vidtogs.
– Efter någon timme verkar hon bli sämre och lägger sig ned på sätet med huvudet ut mot gången och hostar upp i luften. Vid det här tillfället flyttar jag och min medresenär till den främre delen av planet

Inga restriktioner när planet landade

När planet landade på Arlanda klev alla av. Den hostande kvinnan och de andra gick runt i folkmassan och hostade i händerna eller rakt ut, säger en av resenärerna. Vad det verkade tog sig alla hem på egen hand, helt utan restriktioner.
– Det fanns en skylt vid utgången från bagagebanden där det stod något litet om viruset. Helt annorlunda än i Frankrike och framför allt Italien. Personerna borde aldrig ha fått gå ombord alternativt fått var sin ansiktsmask och blivit placerade så avskilt som möjligt från de till synes friska passagerarna, säger en av resenärerna.

Sen såg jag hur Kina flög hem de sina från Iran.Svenska myndigheter har haft EN ENDA UPPGIFT och det är att se till att platta till tillväxt kurvan på utbrottet så att svensk sjukvård inte blir överväldigad av för många på en gång. Detta då vi vet från Hubei att överväldigad sjukvård kan ge dramatisk högre dödlighet.

Jag skulle säga att Regeringen och Anders Tegnell har misslyckats med sin uppgift på ett rätt dramatiskt sätt och jag tror resultatet blir kaos inom sjukvården på en skala vi ännu inte kan ana. Det är svårt att inte känna ilska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar