söndag 26 januari 2020

Och nu det senaste från börsklimatet (o shipping)Passar också rätt väl på stora delar av världens dyrkan av den svenska barnGuden antar jag... jag har alltid haft lite svårt för religösa rörelser. Ska inte tolkas som att jag är emot övergången till förnyelsebar energi, tvärtom som många som följt mig vet. Tror bara att den uppenbara vänstervinkligen som barnguden erbjuder är missriktad.

Om shipping kan jag bara kort nämna att är rejält entusiastisk över dagens tunga innehav i INSW (us). Twittrar ju en del men ska försöka vid tillfälle blogga om skälen här på svenska.

Om viruset. Jag noterar att det verkar vara ca 50% mer dödligt än vanlig influensa som är ca 2% och mest illustrerar hur oerhört olämpligt influensa & virus är för äldre och försvagade personer. När vi räknat färdigt dödsfallen för vad som pågår så gissar jag mycket kommer handla om äldre människor där vårdsektorn helt enkelt överväldigats under kort tid.

Vad som händer just nu i världen är ur mitt perspektiv mest en börsmässig tajming fråga. Det är också en fantastisk tid att trejda vilket tyvärr inte hindrar rejält nedställ i portföljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar