måndag 27 maj 2019

Intressant varning för bl.a flygresenärer samt LPG

Jag kommer ändra mitt beteende efter artikeln.


Kort inflikning om aktier: En av de mer volatila shipping subsektorerna är ju LPG. Efter en makalös period för ett antal år sedan har det varit tufft för aktier som Dorian (USA) och Avance och BW LPG i Oslo. 

Eftersom jag vet potentialen så följer jag dock självklart fundamenta lika noga som alla andra subsektorer och tillsammans med varningen att jag vid denna typ av spot rater plays ändrar mig ännu fortare än vanligt (och med 100% garanti inte kommer kunna uppdatera er) så är det i alla fall så att jag ser sektorn som mycket intressant och jag är rätt rejäl ägare i Dorian och har även ett större innehav i Avance. Vid dagens värdering och med IMO2020 så passar jag däremot BW LPG.

Nämner detta bl.a därför att jag genom åren fått frågor om sektorn och då lämnat svalt svar.

Avslutningsvis vill jag bara upprepa att Pareto är ett slam dunk alternativ vs de svenska alternativen. Skälen är många men tillgången till researchen inklusive shipping researchen (och mycket omfattande research på svenska bolag i mängder med andra sektorer) är ett. Jag kan inte se ett enda skäl att ens överväga en annan mäklare än Svenska Pareto idag och jag har garanterat noll ersättning från dem för att skriva det. Att byta är också mycket enklare än man tror. Värdepapper man har på sin ISK lyfts helt enkelt bara över. Ska själv genom den proceduren i sommar med två konton har jag tänkt. Kommer säkert blogga mer då om detaljerna (även om det är enkelt kanske en del har nytta av att följa en verklig process).

Samtidigt som jag betonar att shipping bara är en bråkdel av researchen så är det faktiskt så att det man får från Pareto när det gäller shipping research skapar möjligheten att researcha som jag gör inom branschen. Min uppfattning var tidigare att jag var 100% beroende av Seeking Alpha's numera rätt dyra tjänst Value Investors Edge (som fortfarande är världsbäst inom shipping vad jag vet) men att vara kund hos Pareto ger möjligheten att följa viktiga rater och få lättåtkomliga nyckeltal på företagen vilket är "the next best thing". Alltså... kombinera bra courtage, enkelt att byta, vanlig ISK, bra plattform och lysande research av en typ de flesta troligen aldrig upplevt... Vad är det att tveka om? Inget om man frågar mig i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar