tisdag 7 maj 2019

Creditism och börsen

Jag har sett många intressanta beskrivningar av vår tids kreditism som ersatt kapitalismen. Nedanstående är ett intressant bidrag på området för den som är nyfiken. Förklarar bland annat varför politiker av alla färger måste ha en fortsatt framgångsrik börs eller få en pensionskatastrof.. Dvs inte bara politikernas utan även centralbankerna har en central uppgift i livet.. få upp börsen, det är deras primära incitament om de vill undvika oro i landet. Skapar hyggliga villkor för en person som mig.

En annan intressant del var uppdelningen i de återkommande panikerna (inklusive att med kursfall så rusar ränta/utdelningsprocent på sådant som preffar och andrahandshandlande obligationer) och varför man i 90% av fallen ska handla dessa paniker och varför jag behöver ha verktyg för att FÖRSÖKA skilja kortsiktig panik från verklig kris typ 2000 och 2008 (vilket är något jag mycket aktivt arbetar med att skapa verktyg och teser för nuförtiden). Den som verkligen vill tjäna pengar snabbt ska i mitt tycke chansa då och då på att vara mer konservativ för lyckas man pricka in paniker så kan man skapa stora vinster mycket lättare än när man ligger konsekvent lång.

Ett sätt att skydda sig mot verkliga kriser (utöver att identifiera dem innan..) är i mitt tycke att undvika finansiellt svaga företag samt företag med oklar närtida finansiering. Något som influerar de val jag gjort i förra bloggen för övrigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar