lördag 13 april 2019

Något är fel på Avanza

Lite ovanlig blogg, som främst vänder sig till ev aktieplacerare i aktien Avanza. Sägs att den har hög värdering så jag tänkte det kan vara värt att nämna att som rätt stor kund (trejdar mycket med rätt stort konto) så har de senaste 5 åren gett mig känslan av ett defensivt och räddhågset företag som ständigt väljer att försämra för kunderna. Utan att fördjupa mig så har jag också sett artiklarna i DI om deras pensionsbolag.

Detta är alltså allt annat än en djupanalys men en väldigt stark känsla är att något inte är 100% i det bolaget vilket rimmar illa med vad som beskrivs som en väldigt hög bolagsvärdering. Jag nyttjar Avanza enbart med inbundet pensionskapital. Kapital jag planerar ta ut och flytta vid första möjliga möjlighet trots att det inkluderar att under flera år förlora egen placeringsmöjlighet pga tvång att konvertera till fondplaceringar.

Jag kan inte rekommendera någon att välja Avanza som det fungerar idag och av det följer att den som ev äger en högt värderad Avanza aktie... då kanske man ska överväga sälja.

Avanza var en gång i tiden fantastiskt. Den som söker den känslan igen bör i mitt tycke istället välja sig till Pareto: https://paretosec.se/  för utlandsinvesterare erbjuds t.ex ISK med oerhört viktiga (ur kostnadsperspektiv då växlingar, inte courtage är den stora utgiften!!) med valutakonto finns. Man får även en strålande analysavdelning med daglig research av alla sorter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar