onsdag 31 oktober 2018

Twitter nytt viktigt verktyg.

Jag finns här: https://twitter.com/OriginalBraila

///EDIT: Vill ni ha min åsikt på saker så ta inte det på Twitter, lägg det efter någon artikel här, alla sådana inlägg mailas till mig då jag måste godkänna publicering och jag kommer säkerligen svara direkt eller inom en vecka. Twitter däremot är för mig tillsvidare envägskommunikation ut och bara engelska///

Se det som en tratt där jag tar in oerhört mycket information och sållar den samt sen spottar ur förhoppningsvis koncentrerad, aktuell och mycket relevant information.

Jag gissar att det också gör det enklare för den som undrar "var börjar man" om man vill bli shippingplacerare.

Twitter är för mig huvudsakligen ett sätt att samla in information, dvs räkna inte med att jag kommer "följa tillbaka" eller att jag per automatik kommer välja att acceptera att det blir "kommunikation". Har inte bestämt mig och vill inte ta för många steg på en gång.

Bloggen kommer fortsätta ungefär som vanligt och den kommer vara lite bredare än bara shipping precis som tidigare.


1 kommentar:

  1. Svar till Mikael H twitter frågor:
    1. Avance är ett av tre VLGC företag jag med intresse följer. Just nu tittar jag lite mer just på makro för att se när det är dags för subsektorn. Om du frågar mig just nu så är målet att vara investerad per i sommar baserat på exportkapacitetsutbyggnad i USA.
    2. Om DLNG, Dynagas. Jag har ännu inte hunnit prioritera senaste rapporten men prel lite varning att det inte alls är säkert att de klippte utdelningen tillräckligt mycket. Lite stökigt med omfinansieringar etc. För bolag som detta i detta läge så handlar mycket om vilket pris jag får och priset relativt andra liknande bolag. Äger man inte GLNG (och riskerar få för mycket golar) så tycker jag GMLP är ett bättre alternativ efter sänkningen av utd där. Skulle även peka på alternativen shipping pref aktier där speciellt TGPs om man får ta den varit intressanta (noterar viss haussning tyvärr av dem från vissa SA forum). Avanza spärrar även dessa omotiverat och felaktigt pga K1 dock så NN eller Danske. En mer okänd underskattad histora är pref för INSW Int Seaw. Generellt, lite illikvida så man väljer ut vad man vill ha, sätter undan kapital och bjuder på riktigt svaga dagar.
    Disclosure: Jag äger idag inget av vad jag pratar om ovan.

    SvaraRadera