tisdag 11 september 2018

Förklaringen till GLNGs svaghet

http://www.tradewindsnews.com/finance/1578256/golar-lng-investor-drops-usd-139m-stake

Jag kommer inte åt detaljerna (och det känns inte så viktigt) men det verkar som en 336 miljarder USD fond... som ägde 9 miljoner av typ 101 miljoner aktier i bolaget efter Q2 conf call surnade till för att ordföranden inte var där och förklarade det avvecklade Schlumberger avtalet (se kommentarer i GLNGs Q3 conf call) och började dumpa över marknaden... peanuts för dom men enormt även för ett mellanstort bolag som Golar...

Artikeln indikerar 3.7 miljoner aktier kvar (5.3 sålda) men det är troligen gammal info (möjligen vad jag kan lista ut 31 aug). Konservativt antar jag att 3.7 kvar då nu skulle kunna vara hälften av det kvar nu.

Så... notera noga att det är mkt gissningar i denna blogg, men i mitt tycke kvalificerade gissningar och jag tror det är faktum.

För mig är detta väldigt goda nyheter då jag inte klassar detta som "smart money" utifrån min generella erfarenhet (utan att på något sätt påstå att säljaren är korkad i sig...). I grund och botten älskar jag svängningar pga sånt här. Jag trejdar enormt mkt på det. Kruxet denna gång är att det tycks ha varit en stor val till säljare... dvs det drog ut på tiden, delvis orsakat av Augusti månad då det är färre som är på plats för att ta till vara på sånt här.. Faktum kvarstår.. fundamenta har utvecklats (riktigt) positivt under denna period.

Bildresultat för whale


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar