tisdag 10 juli 2018

Min aktieportfölj i nuläget

1. GLNG i USA, dvs Golar LNG moderbolaget. Mycket hög övertygelse. Jag har tom ökat på 29.73 usd nyligen. Fanns en tid då jag hade tänkt ta lite vinst där. Så blev det inte, hög övertygelse som sagt.
2. Golden Ocean, notering i Oslo men även hygglig likviditet i USA. Moderna dry bulk capes, play inför säsongsmässigt starka perioden i höst. Köpt mycket och är i marknaden på köpsidan men det är likvid aktie.
3. MPC Container i Oslo. Bästa bolaget i branschen är även det klart billigaste. Noterat bara i Oslo, USA notering i höst är trigger. Låg likviditet, jag trejdar löpande.
4. Scorpio Bulkers, SALT i USA. Dry bulk, moderna mindre fartyg för bl.a spannmål. Marknaden inser ännu inte hur Kina leder miljöutvecklingen i världen, moderna fartyg kommer bli allt viktigare. Jag har ju tjänster på hur up to date substansvärden ligger för företagen. Detta är undervärderat relativt substans fast det borde vara tvärtom.
5. Navios Maritime partners NMM i USA, kombination dry bulk och containers, utdelningsföretag. Lite äldre fartyg, lite sämre management när det gäller att lita på dem att agera rationellt även för små ägare. Mkt låg värdering ger enorm hävstång.
6. TGOD warranter. Ligger idag på nivåer där man kan fundera på att helt enkelt äga den rakt genom den turbulenta period som kommer i senhöst när mycket aktier blir fria. Märklig situation som jag beskrivit där kursfall till säg 5 cad på aktien fram till i vår bör betyda kanonaffär för warrant innehavare. Bolaget imponerar i sig stort i en riktigt intressant bransch.
7. Höegh LNG i Oslo. Kraftigt undervärderat pga finansiell risk med svag marknad. Well... marknaden har vänt, uppsidan därför mkt stor.
8. Standard Lithium. Vill äga pga potential, trejdar löpande för att hålla min cost i schack vs marknadskursen då den haft det tufft.

Fattas aktier? Japp, jag omsätter väldigt mycket och jag tittar på relativa värden. Jag är väldigt positiv till KNOP och CPLP, men... de har värderats upp lite (är ju typen där jag söker små vinster till låg risk) men jag vill också i det ljuset nämna att i båda fallen så har jag viss misstänksamhet mot kommande rapport innan jag ger grönt ljus minst 12 månader, men det är inte frågan om någon säljrek, mer att kommer jag inte in igen billigare så vet jag att jag har mängder med andra case jag garanterat kommer lockas av. 5-10% upp kan låta lite men jag ligger med väldigt hög andel när jag går in i sådana säkrare bolag och jag är "bara" ute efter 20% per år (nått 18% i SEK så här långt i år) eller så vilket gör att få 5-10% på säg 30% av portföljen är en stor pusselbit. Vill ni läsa bloggen och ha full nytta av den så behöver ni förstå hur jag tänker och mitt mål är alltid att ge er verktygen att förstå hur jag tänker i olika bolag även om jag av naturliga och många skäl inte alltid kan ge er uppdatering i realtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar