fredag 29 juni 2018

Bank Norwegian Visa kort försämrar rejält

Konsekvensen för mig är att säga upp diverse extratjänster och mest använda det för flygköp hos dem.

Jag skulle vilja välkomna förslag på alternativa kort som nu är bättre. Snabb koll visar att Danske Bank också helt tagit bort sin 0.7% bonus på köp. Kommer uppdatera denna blogg med vad jag hittar.

Fokus frågor:
1. Bonus på vad man handlar.
2. Årsavgift
3. Procentuellt påslag på den dagliga mastercard/Visa växlingskursen vid uttag utomlands.
4. Fast avgift vid uttag utomlands.
5. Lounge access
6. Försäkring vid köp av resa med kortet ser jag som en självklarhet.

Kan nämna att American Express är uteslutet. Kontaktade dom men även om de var väldigt trevliga så var de väldigt oflexibla i det att jag som heltidsplacerare bara kan visa upp förmögenhet snarare än taxerad löneinkomst. Typ samma negativa erfarenhet som SEB för mig där man på samma grund vägrade mig byta bankfack när det bankfack jag hade hos dom stängdes ner. SEB Handelshögskolan Göteborg var nog det otrevligaste och fyrkantigaste jag någonsin stött på.. flera år sen nu men fortfarande något jag minns med fasa. Tack och lov för Danske Bank som erbjöd oss bankfack och jag kan återigen slå ett slag för deras ISK med valutakonto och faktiskt banken generellt. Synd att de tog bort kortbonusen, hade huggit direkt annars. Den dag mitt stora Avanza kapital blir fritt så kommer jag ta ett rejält samtal med Danske Bank Sisjön om att fördjupa samarbetet. Idag betalar jag som hyggligt stor (trejdar bara sporadiskt där men då mycket) kund 0.1% courtage vilket är för högt numera (men inte tidigare) men jag bråkar faktiskt inte med dom om det i detta läget då min grundsyn på hur de behandlat mig som kund är så positiv jämfört med kanske speciellt då SEB. Alla i den utökade familjen har lämnat SEB som var vår bank när jag växte upp.

Dock... ska jag flytta två miljarder SEK i årlig USA omsättning till Danske från Avanza om 6 eller 10 år så behöver frågan om 0.1% diskuteras grundligt förstås.

---
Tittar på Coop Mer kortet. Det har en stor fördel i punkt 3 ovan. Men brister i 1, 2 och 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar