onsdag 9 maj 2018

Kronan rekylerar upp

I skrivande stund förstärkning på 1.2 - 1.3% vilket ju är motvind i portföljen efter Avanza's nattkörning av systemet. Ändå känns det inte helt fel.. raset när det var som värst var ju sanslöst och man börjar ju ifrågasätta vad man mäter sin portfölj och avkastning i för enhet när Riskbanken misslyckas med vad jag tycker borde vara uppgift nummer 1: att hålla en någorlunda stabil krona så att den inte svänger över 10% på en månad mot viktiga handelsvalutor.

I övrigt så här en bit in i handelsdagen så kan jag förvånas över att SLL inte reagerar nämnvärt positivt på dagens nyhet. Å andra sidan så borde vi ha mer bra nyheter innan sommaren och... inte minst... det var en bra nyhet, kanske är det helt enkelt så få som följer caset att det tar lite tid att nå ut. Jag avser fortsätta äga och trejda för att hålla mitt ingångsvärde konkurrenskraftigt och vara exponerad mot vad som förhoppningsvis blir en riktigt stor amerikansk batterikvalitets litium producent.

En annan spännande junior American Pacific Mining, inom guld hade nyligen en bullish artikel som är väl värd att läsa. Bolagets börsvärde och typ av träffar visar ju ganska tydligt att det är ett bolag med stora möjligheter OM man sätter några ytterligare fina träffar framöver.
http://www.321gold.com/editorials/moriarty/moriarty050418.html

The Green Organic Dutchman https://tgod.ca/ och Plus Products https://www.plusproducts.com/ har fått mig att på allvar följa cannabis marknaden i USA och Kanada. Speciellt i USA är det för mig som politiskt intresserad väldigt intressant att se hur reformering av lagstiftningen får stöd av både jättetunga demokrater och republikaner. För mig känns det som att risknivån från lagstiftaren snabbt faller och då känns det för mig som endast en tidsfråga innan dessa bolagen skenar igen. Av den anledningen har jag över marknaden köpt aktier i TGOD lite över IPO kursen. Enkla överslagskalkyler jag gjort på kommande kapacitet indikerar att bolaget inte är dyrt vs peers vilket säkert har att göra med att IPO aktier behöver några veckor på sig att hitta fastare hem.

Inom shipping (och annat) så är jag en intensivt trejdande person. Tvingar mig dock hålla alla KNOP inför rapporten trots viss uppgång (fallande USD influerar med) helt enkelt därför att jag förväntar mig en så bra rapport. Det är min stora favvis som bekant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar