söndag 29 april 2018

Den enda aktie tjänsten som är helt oumbärlig för mig

Efter den otroligt intressanta och både lönsamma och absurt svängiga perioden 2006 - 2012 med Kanada juniorer så gick jag närmast in i en kris som placerare. En ökenvandring som varade 3-4 år lite beroende på hur man räknar. Kanada och juniorerna förändrades negativt och jag hade inget vettigt sätt att anpassa mig till det. Jag fortsatte förstås försöka.. men letade också intensivt nya sektorer och nya typer av investeringar där jag kunde få fördelar via mitt intensiva läsande, ett annat uttryck för extremt hårt arbete, med iofs något jag tycker är jätteroligt. En ironi är att jag nu sen återknuten kontakt med Gecko igen börjat känna att jag kan få en edge inom min gamla juniorsektor. Allt handlar om att nätverka för att "majna information" för att patetiskt försöka låta modern... :-)

Tidigt 2016 gjorde jag mina första investeringar i shipping. Våren 2016 efter stora framgångar med bolag som Dynagas partners och Golar partners så såg jag att en författare på Seeking Alpha prickat in exakt samma bolag som jag gjort med alla argumenten som jag såg + fler.

I maj 2016 fattade jag ett av mina viktigaste beslut som investerare. Jag valde att hosta upp min första avgift till en SA tjänst för research men också en väldigt levande chatboard för shipping där jag sedan 2 år nu är en av de mest aktiva deltagarna varje dag med 10 tals inlägg om vad jag researchar eller kommentarer vad andra researchar. Det har också gett mig ett skojigt och växande internationellt nätverk.

Killen som driver detta forum/service har jag ständigt kontroverser och åsiktsutbyten med och mot.. men jäklar, det är kanske en av de mest imponerande personer jag stött på. Hur kan en människa hinna med att bevaka så mycket bolag och så metodiskt producera så mycket extremt högklassig research? Visst vi är många där som är väldigt pålästa men det är ändå han som presterar basen.

Via tjänsten får jag också del av helt nödvändig och normalt svindyr information som vad aktuella substansvärden baserat på absolut aktuella fartygsvärden är. Man inser hur otroligt blind man hade varit och för den delen hur otroligt blinda de flesta andra placerare i denna specialsektor är. Kort sagt, jag har en extrem edge vilket jag sen bygger på med egen research och summan är en situation jag älskar. Kort sagt, efter den långa ökenvandringen så hittade jag min nya kork-ek!

Jag skriver detta för jag inser att det både är rätt sak att göra mot läsarna, t.ex om någon vill försöka bli specialist på shippingsektorn som är rätt halvdant bevakad och där mycket möjligheter (och extremt mycket volatilitet) hela tiden skapas i de olika subsektorerna och bolagen. Men också antar jag för att jag offentligt borde pusha för tjänsten J Mintzmyer har och som ger mig så mycket.

https://seekingalpha.com/author/j-mintzmyer/articles#regular_articles
Priset är 1500 usd/år och man behåller sitt pris även när det går upp vilket betyder att jag har ett lägre pris och då den hela tiden går upp pga växande popularitet..
Jag har naturligtvis inget ekonomiskt incitament att skriva detta.

Gratisversionen ger kanske 1/3 av artiklarna och man kommer åt den genom att signa upp gratis på SA och följa Mintzmyer (notera att dessa låses efter någon vecka och det är dessa ni ser i länken, övriga ser ni inte). Men.. detta är ett case där det enligt mitt tycke klart lönar sig att ta betalversionen. NAV värderingarna är absout nödvändiga och de artiklar som släpps offentligt är kursdrivande när gratis följarna ska in, de 2/3 artiklar som bl.a är inför och efter resultatrapporter är inte offentliga och forumet är guld värt. Jag hade skrikit som en stucken gris men jag hade om jag varit tvungen att välja hostat upp säg 50 tkr för tjänsten.. vilket gör dagens pris för tjänsten till något jag helt enkelt behöver rekommendera. Notera att om man tar gratistjänsten så brukar det efter en tid dyka upp möjlighet att få 2v prova på "gratis". Citatet för att de drar pengar vilket tvingar dig att växla på kortet och sen få tillbaka vilket oftast är en förlust.

En sak till, jag har sökt och sökt. Enligt mitt tycke så finns det inget på SA med liknande värde. Detta är alltså en rek av Value Investor's Edge betaltjänst medans jag (så här långt) anser att hela övriga SA istället används med gratistjänsten och intensiv sållning. Problemet där är -för mycket info---

2 kommentarer:

 1. Hi OB,
  Can i have your take on SEA as a
  turnaround?
  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. You mean the shipping ETF? To be frank I haven't looked much at it, I have read some qualified bad arguments about it but don't remember those.

   I am very much a stockpicker in shipping and very much hands on my investments there.

   Radera