torsdag 5 april 2018

American Pacific Mining och Standard Lithium

Ny presentation ute, bolaget utvecklas ganska hyggligt kursmässigt. Bollar bolag med mitt nätverk för att utöver egna funderingar få feedback på vilka management som inte bara har bra projekt utan också en ledning som har vilja och förmåga att leverera framsteg. American Pacific är ett bolag som det är hyggligt lätt att föreställa sig skulle kunna få en ganska bra värdering om de träffar med borren som jag hoppas framöver. Som nämns i presentationen har man redan ett antal fina träffar, det vi hoppas är som alltid att man bygger på detta med liknande resultat. Gör man det så kan sådana här bolag snabbt bli ganska roliga om än alltid spekulativa (vilket är varför man ska ha portfölj med genomtänkt viktning). Detta gäller speciellt om det inte helt otänkbara inträffar i närtid.. nämligen att guld och PM bryter ut. Två saker man ska väga in med AmPac är att 1. Dess koppling till gänget runt succén Novo Resources (vilket i sin tur jag vet ger god uppmärksamhet av nyhetsbrevsförfattare och därmed i förlängningen bättre tillgång till kapital). 2. Att det är bolag verksamt i Nevada vilket alltid kommer ge premiumvärdering över säg Sydamerika eller för den delen de flesta delar av övriga världen. När man har ett väl finansierat bolag av denna typen med ett börsvärde på idag 13 mcad så kan det gå väldigt fort OM det plötsligt kommer ett antal bra borresultat. Det vet vi inte minst från caset Novo som ju gick från 80 cent till 8 dollar på några månader. Och det då i PM marknad som fortfarande är i lång konsolidering. Jag måste säga att det känns alltmer som att en generellt bättre PM marknad inte är en omöjlighet och därför har PM juniorer sin plats i portföljen som kryddor så räkna med fler uppslag framöver.

April 2018 presentation

 Mitt mål är att fortsätta bygga en portfölj av bra PM bolag på det viset så det kommer säkert fler som nämns här.

Av och till kan man möjligen förvänta sig att jag fördjupar mig mer i takt med att jag följt bolagen en längre tid, andra kommer istället falla bort. Ett sådant case där jag med tiden bara blivit mer intresserad är Standard Lithium, SLL på Kanadabörsen.

Jag kan flagga för att jag och andra jag känner varit mycket aktiva senaste tidens rekyl som var precis vad jag väntade och hoppades på. Triggern var en amerikansk storbank som spekulerade i att världen skulle gå in i överskott på lithium så småningom samt det för lithium konsumtionen oväsentliga att självkörande bilar haft lite bekymmer. Något som knappast hindrar att världen med Kina i spetsen snabbt skiftar till EV's, dvs electric vehicles. Det värsta med råvarubolag är när de behöver pengar, det bästa är när de är fullt finansierade, står inför mycket triggers och när något ej bolagsrelaterat trycker ner sektorn precis innan nyhetsflödet. Där är SLL nu som jag ser det.

Två länkar jag rekommenderar:
Ja det är SLL

Personligen har jag nog lyssnat 5x på denna. Intervjun radar väl upp alla potentiella triggers som ligger i närtid för detta ännu rätt blygsamt värderade bolag.

Mitt ingångssnitt på SLL denna gång ligger på dagens nivå runt 1.70. Då jag är rejält tung så trejdar jag den en del för att försöka förbättra det aningen. Den övertecknade PPn gjordes på 2.10 med halv warrant

33 visningar på Youtube..


26 mars 2018-Pilot-plant-and-Process-testing-update/

4 kommentarer:

 1. Jag har en position där. Jag tycker han säger att anledningen till att de lyckats säkra upp så bra områden är att dessa inte funkar för konventionell utvinning med avdunstningsdammar? Med andra ord så måste de lyckas med en ny metod. Det finns flera bolag som lyckats producera med "pilot plants", men har någon lyckats i större kommersiell skala? Finns det någon större producent som framgångsrikt kört alternativa metoder under längre tid?
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte facit på dina frågor men så här uppfattar jag det. Ja, jag uppfattade också kommentaren men drog då inte slutsatsen att man inte kan köra konventionell avdunstning utan gissar att vi istället pratar om ämne som måste avlägsnas, tex magnesium. Men jag är inte expert på detta alls, rätt svåra saker. Notera också att man troligen i första projektet tänker ha dammar för första steget.

   Ingen kommersiell drift på vad SLL försöker göra finns idag.

   Notera slutligen att bolaget har två bra projekt och att som jag fattar det så är Arkansas idag projekt nr 1 även om båda drivs samtidigt.

   Radera
 2. OG har du några tips på forum där man kan diskutera juniorer med kompetent folk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta dröjsmålet med att publicera ditt inlägg! Jag har en mängde gratis pren inom shipping som bygger upp när jag inte orkar läsa undan och det hamnade i det flödet :-)

   Nej inte på rak arm, jag har varit för dålig på att jaga sådana. Jag hänger däremot dagligen på ett stängt shippingforum ca 10h per dag.. men det kostar över 10tkr per år nu tror jag att vara med där. För mig värt varenda öre med tanke på den research och unika kunskapsmassa inom en specialsektor jag får där.

   Andra är välkomna att göra reklam för miningforum här. Jag har inget alls emot att göra reklam för andras framgång för att få lite liv och diskussion i sektorn igen.

   Radera