lördag 24 mars 2018

Favorit i repris? Dry bulk shipping..

Första kvartalet är traditionellt det svagaste vilket gör det till en lämplig tid att leta tillfällen att gå lång vilket är vad jag sysslat med senaste tiden.

I tur och ordning ser mina innehav ut så här för tillfället i sektorn:
1. Scorpio Bulkers (SALT us). 
2. Navios maritime partners (NMM us vilket INTE ska blandas ihop med Navios moderbolaget NM)
3. Star Bulk (SBLK us)

Sektorn är volatil och spekulativ. Innehav man alltså omprövar mest hela tiden vilket inte hindrar att jag hoppas man kan rida en uppåtgående våg baserad på fundamenta (supply vs demand) både 2018 och 2019.


4 kommentarer:

 1. Hej
  Har du någon kommentar till KNOPs nedgång senaste tiden ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allmän börsoro och okunskap om bolaget. Rent specifikt så kan jag bara säga att jag förväntar mig en uppgång i coverage av utdelningen som är tämligen dramatisk nästa kvartal från konstlat låga 1.19x. Skulle jag gissa så säger jag 1.5x.

   Min far var nyligen stor köpare häromdagen, varmt påhejad av mig. Syfte att äga minst ett år.

   När allt detta är sagt så kom ihåg att jag alltid omprövar mina åsikter i varje ögonblick, dvs jag kan ändra uppfattning.

   Radera
 2. En fråga till vad blir skatten på utdelningen i slutändan och blir det skillnad beroende på om aktien ligger i KF eller ISK ? Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska inte spela ngn roll. Ingen källskatt och alltså ingen "återbäring". Gäller all USA shipping tror jag. Enda avvikande är TGP som har K1 men ändå ingen källskatt då det inte är amerikanskt vilket alla förstår utom Avanza som bekant.

   Radera