onsdag 15 november 2017

Vad händer?

Shipping tog efter en bra tid den största smällen för mig jag kan minnas igår. Kan dock inte säga att jag är speciellt orolig även om det var oroligt in i målkaklet vilket ökar risken för fortsättning.

Vad jag förstår är orsaken/ursäkten:
1. Stigande räntor för junk bonds
2. Utjämnande allmän yield curve mellan kortare och längre räntor
3. Besvikelse över kinesisk konsumtionsstatistik

KNOP fortstätter drabbas av troligt missnöje runt den rätt rimliga emission av nya aktier som de som MLP inte oväntat då och då gör. För mig kanon aktie, inte minst om det kommer fortsätta skaka. TGP likaså. Dry bulk är mkt volatilt som bekant, jag trejdar intensivt men blev igår naturligtvis överkörd. Finns risk för säsongsmässig svaghet men tittar man på bolagens NAV samt fundamenta för dry bulk från mars månad och fram så är detta troligen ett mycket bra tillfälle. Bolag som Star Bulk och Genco är vad jag äger och trejdar.

Innan igår så var jag på årshögsta, mkt nära mitt ATH. 5% rekyl är smällar man får ta i branschen och som vanligt skapar det möjligheter att placera om och trejda.

CNE rapport ute:
Kort rapport om senaste kvartalet som innehåll småbesvikelser om tillfälligt lägre produktion pga kunder som hade service stopp men också besked om att man träffat på senaste gasborrningen som väntat samt att utbyggnaden går som väntat. Lite av en icke händelse.

3 kommentarer:

 1. Lite OT kanske, men bevakar du Katanga mining? Ser ut som att de hade vissa bokföringsfel för några år sedan, och nu försöker lycksökande juristfirmor hetsa aktieägarna. Men man har Glencore i ryggen, och en snar uppstart av sin stora koppar/koboltgruva runt hörnet. Man kan ju tycka att "class actions" vore attraktivt för aktieägare ifall aktiekursen havererat, men här gäller ju det omvända. Alla som ägt Katanga senaste åren har väl haft uppstarten i fokus? Kanske finns ett köptillfälle här, eller är det värre än vad jag tror?
  /S

  SvaraRadera
 2. Hej
  Dryships.com ligger nere. Har du någon annan sida att rekommendera för att se drybulk rates?

  Med vänlig hälsning,
  P.D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa sättet är nog daglig artikel i hegnar.no som brukar publiceras ca 14.30 sv tid. Har man Infront från Avanza eller annan så får man BDI siffran där ca 14.00. Den som har det bör även tjata på dem att addera BCI för capes, BPI för panamax och BSI för supramax

   Radera