onsdag 18 oktober 2017

Nyttigt och nödvändigt att titta på då och dåJag fångade denna videon genom att jag har stor respekt för och lyssnar på Kyle Bass som är en av de intervjuade om riskerna på dagens börs.

Personligen är jag mer misstänksam mot Sveriges lånedopade ekonomi än mot världens börser men det finns naturligtvis en stor risk att OM ngt negativt händer så händer det globalt och samtidigt.

Jag ligger på 52v högsta och då brukar det ju komma obehagligheter så jag försöker hålla en del cash vilket också skapar mer möjligheter att trejda men också större risk att man trejdar ur saker och missar ryck i enskilda aktier.

7 kommentarer:

 1. Kanske något off topic men: Du handlar ju antagligen inte så mycket med småbolag, men vet du någon internationell mäklare (eller svensk) som är bra för handel på amerikanska OTC-listan? Det har blivit svårare att handla där via svenska nätmäklare de senaste åren. Vad ska man tänka på, är det svårt eller riskfullt att regga sig på utländska banker/mäklare?
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga som jag inte kan mycket om men irriterats över. Det är inte bara små bolag.. även om man vill investera i en jätte som Norils Nickel så är det USA OTC som torde vara enklast men den är spärrad.

   Varför Norilsk?
   Tillverkar bl.a Nickel och kobolt som båda är viktiga batterimetaller.

   Radera
 2. Ok, Tack:/ Vet du ifall det kan vara förhandlingsbart hos i detta fallet Avanza, eller ifall läget är helt låst för alla kundkategorier?
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om Avanza generellt blivit ett mer stelbent och oflexibelt företag eller om det är mer specifikt mot mig och ett par andra personer som "klagat för mycket".

   Så jag försöker sällan med avvikande grejor som kräver ansträningar från dem då det varit så fruktlöst senaste åren.

   Är inte så att jag ogillar Avanza direkt men det kan i mina ögon som +10 årig kund inte råda någon tvekan att de blivit mycket sämre på service mot kunderna. Lustigt nog så sammanfaller det ganska väl med att hela bolaget verkar utvecklas sämre vad jag förstrött ser i rubrikerna.

   Skulle jag gissa så är det väl att de är mindre av entreprenörer och mer storbank med stenhårda ISO9001 rutiner exakt hur saker ska göras nuförtiden :-)

   Radera
  2. Jag har ju lyft ut i princip allt icke låst kapital från Avanza och mycket gick in i Danske Bank som är en mycket mer flexibel aktör. T.ex beviljade de 35% belåning på vårt hus vilket Avanza vägrade efter en sällsynt stelbent kreditprövning där ingen i hela världen har så god insyn i min totala ekonomi (med låst kapital hos Avanza) som Avanza.. Otroligt men sant. Pengar jag behövde för att kunna köpa Teekay LNG (TGP) som Avanza vägrar handla men Danske inte har några problem med. Ja man blir fullständigt matt på dem och nej jag tror det är helt hopplöst att diskutera med dem faktiskt.

   Radera
  3. Hmm, har du försökt handla OTC via Danske?
   /S

   Radera
  4. Nej, jag är mer eller mindre extremt aktiv med shipping läsande halva dagarna och trading andra halvan dvs jag har inte tid att krångla för mycket. Sen när det gäller Danske bank så är det ett konto jag ligger och vill ligga 100% i Teekay LNG (TGP) på för tillfället. Den dag jag inte vill det... då kommer jag titta nytt och reservationslöst på vilka mäklare jag ska ha framöver. Min förhoppning är att Danske kontot då ska vara 60-70% större och att ett alternativ är att antingen stanna där eller byta till Pareto och då skifta över tradingansträngningen dit istället för som idag stora men begränsade kontot hos Avanza. Ett skäl är att jag utan tvekan skulle få bättre trading villkor och en del annat gott gott för shippinginvesterare hos norska Pareto som även har ISK och valutakonto.

   Radera