torsdag 14 september 2017

Korta kommentarer om börsen m.m

Jag och frugan har studsat runt med Wizzair/färjor på Balkan & Öst-Central Europa senaste dagarna så jag har hamnat lite efter med börsen men jag konstaterar att min portfölj idag med hjälp av USD som repar sig inte ligger så förtvivlat långt under årshögsta vilket är skoj.

Idag är det SHIP.us dvs dry bulk järnmalmstransporter som står för ljuset. Jag har både trejdat och tagit vinster men har i skrivande stund ett försvarligt innehav.

Norbord, CPLP och TGP är stora innehav för mig liksom Safe Bulkers prefs.

Utöver OSB och BDI så fortsätter jag jaga återuppbyggnadsaktier och jag har tagit in ytterligare ett bolag som mer liknar OSB fast lite annorlunda produkt. Ska försöka få ut något om det bolaget imorgon.

Mitt mål som det känns nu är att "återuppbyggnadsaktier" är en 12-18 månaders historia för mig lite beroende på hur saker utvecklas.

Det finns en vinkel till med amerikanska återuppbyggnadsaktier och det är att de skulle vara vinnare vid bolagsskattesänkning i USA. Sen är det en fördel för mig att ha lönsamma bolag utanför shipping i lite högre utsträckning än tidigare.

2 kommentarer:

 1. Intressant. Tor du att Safe Bulkers pref är bra på lång sikt d.v.s. att man kan köpa in dem i portföljen och sen glömma bort dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Jag tror inte man kan göra det med enskilda aktier överhuvudtaget. Antingen behöver man själv bevaka eller få det gjort via fondförvaltare.

   S.k baby bonds som Avanza tyvärr inte tillåter skulle kunna vara ett undantag dock. Dvs en som SLTB som jag inte längre äger hade man som jag bedömer nu... möjligen.. kunnat köpa in och glömma bort varpå bolaget 2019 returnerat 25 usd... fast du har ju då usd att fundera över så generellt... nej.. jag anser nog inte det finns så mkt man kan glömma bort..

   Radera