fredag 8 september 2017

Alert... Florida, Texas och återuppbyggnad

Jag har faktiskt köpt mer Norbord idag, jag tror den kommer gå mycket högre. Men det är inte ALERT'en idag..

I Kanada finns ett bolag specialiserat på tillfälliga mobila bostäder, bl.a vinklat mot oljeindustrin men också mot nödsituationer som t.ex naturkatastrofer..

Precis som i fallet Norbord men kanske ännu mer tror jag att noteringen i Kanada är orsaken jag kommer in billigt. VD har handlat för 60-70k CAD senaste månaden i rena insiderköp.

Jag ska snart ut och resa så detta blir kort:

Bolaget: https://www.blackdiamondgroup.com/

https://www.blackdiamondgroup.com/project-profiles/

Detta är ett bolag som haft det tufft pga oljans tuffare tider vilket på shippingvis gett ett överskott på deras flyttbara bostäder. Jag handlade mina första aktier redan när jag såg vad som hände i Texas. Nu kommer Florida på det med.. Logiken säger att deras marknad just nu förändras dramatiskt från överutbud till full beläggning. Med det bör komma bonusen av högre hyror.

Kopplingen finns redan.. kolla här: https://www.blackdiamondgroup.com/project-profiles/winston-medical/

Quick facts

 • EF-4 tornado struck Louisville devastating a 35.5 mile path
 • Winston Medical Center (WMC) was destroyed and unable to provide services
 • In nine days, BOXX Modular installed a fully functional clinic to serve the residents of Louisville
 • First place, 2015 Modular Building Institute's Award of Distinction in the Relocatable Healthcare category
Likheterna med shipping efter en tuff tid är slående. Bolaget har förlorat stora mängder av tidigare investerares pengar när värdet på alla mobila hem för oljeindustrin tvingades skrivas ner. MEN.. bolaget är väldigt kassaflödespositivt och inte på något sätt hotat. Däremot har man nyss gjort en nyemission på 3.5 cad och därefter tagit bort sin stora utdelning.. sånt går inte ostraffat och idag handlar jag efter det på under 2 cad... och till en rimlig multipel på dagens kassaflöde INNAN Texas och INNAN vad som nu händer i Florida.

Uppsidan är stor om detta bolaget kan göra det de borde kunna göra... skeppa söderut, hyra ut till FEMA och återinföra en hög utdelning. Risken är högre än Norbord. Båda är stora favoriter för mig. Inte minst idag.. det som händer i Florida är stort och hemskt, ser riktigt illa ut. Det som hände i Texas är enormt, kommer ta flera år att åtgärda materiella skader i hundratusentals hem och offentliga byggnader. Idag faller troligen börsen en del på oro över orkanen. Ironiskt nog även bolag som behövs för återuppbyggnaden.. utmärkt läge m.a.o.

Ticker BDI.to i Kanada.

FEATURED PROJECT PROFILES

2 kommentarer:

 1. Har du hört något från bolaget - alternativt fått indikationer från annat håll -
  huruvida Harvey och Irma resulterat i beställningar av paviljonger? Jag har på olika sätt försökt luska lite men erhåller inga svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte försökt kontakta företaget utan begränsar mig tillsvidare att helt enkelt tänka logiskt vilket ju inte ger några garantier...

   Radera