onsdag 23 augusti 2017

I mitt tycke, slam dunk för utdelningsportföljen SB pref C & D .us

Jag minns inte om jag skrivit så mycket om dem men dessa instrument har länge varit absoluta favoriter för mig och om jag inte skrivit så mycket så är det mest därför att jag sällan varit i positionen att jag ville ha konkurrens på köpsidan då de är lite illikvida.

Men.. nu har jag handlat så att jag har jättetungt innehav och känner jag utan bekymmer kan skriva om dem.

Safe Bulker preferensaktie C respektive D (inte B..). för kurs 20.15 eller lägre. Pröva gärna runt för att se vilken som är mest likvid för dagen (just nu är mitt tips D) och ha lite tålamod. Man behöver för övrigt just ha tålamod och vänta på en säljare i dessa och just nu har ni tur.. större säljare har funnits senaste dagarna vilket är orsak till denna blogg alert.

I korta drag: Vanliga aktien har senaste året varit något av en raket (mycket viktigt för en pref aktie då det gör att man kan dra in pengar om det behövs) och bolaget i sig blir mer och mer "safe" efter den bulk kris ni läst en hel del om här och även om det på pappret är svagt förlustdrivande så är det en felaktig bild då det är efter avskrivningar på historiska inköp som inte har så mycket med dagens värderingar eller aktiekurs att göra.  Så mer intressant är att ta angiven vinst och lägga tillbaka avskrivningarna för någon form av nettokassaflöde.

Vad som då står helt klart för mig är att det inte på något sätt är ett hotat bolag vad gäller preferensaktierna, tvärtom och bulkmarknaden blir allt stabilare så kanske innevarande kvartal t.om blir en vinst på pappret vilket säkert är en trigger.

Dessa preffar gavs ut för 25 usd med 4 x 0.5 usd i kvartalsutdelning, nästa om ca 2 månader. Bolaget har aldrig missat en utdelning ens när det det var som värst för bulk. Ledningen kom genom krisen med mycket gott betyg vad gäller uppträdande mot minoritetsägare.

Kuriosa att veta är att det må vara mellangamla fartyg, snitt 7 år, men det är japanska högkvalité fartyg vilket när åren går är en erkänd fördel.

10% utdelning utan dragen källskatt på dessa i mitt tycke tämligen lågriskpapper är väldigt attraktivt men det kommer troligen bli bättre än så i takt med att bulkmarknaden förbättras. Detta då ni kommer ihåg att nominella värdet var 8% på 25 usd. Jag räknar kort sagt med att dagens ca 20 usd i takt med vinstbesked kommer krypa närmare 25 usd och utöver 10% årligen även ge oss 10-20% till i värdestegring.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar