lördag 15 juli 2017

USD ner 8.5% sen april

Smärtar som USD investerare. Tur att CPLP och SB pref utvecklas stabilt och bra, stora portföljen ca 4% från årshögsta mätt i sek. Från det är det i sin tur ca 10% för att nå tillbaka till den där toppen sommaren 2011 som dock var en pik när jag låg mycket koncentrerad i en enstaka junior som gick upp som en sol och ner som en pannkaka.. dvs Dacha för den som minns det.

Förhoppningen är att såväl rekyl i USD som CPLP ska dra mig närmare dessa nivåer. Intressant joker blir att jag kommande veckor kommer ta de mest omfattande utdelningarna någonsin från CPLP, SB prefs och i viss mån TGP.

Den spännande frågan just nu är om CPLP kommer höja utdelningen redan detta kvartalet och isåfall hur mycket. Jag har ju spekulerat i höjning detta eller nästa kvartal och då från 8 till 10 cent/kvartalet. Aktien har handlats mycket starkt vilket ju är ett gott tecken.

Jag vet att många är mycket mer aggressiva än jag med sina utdelningsprognoser för CPLP och absolut, jag vet att de teoretiskt skulle kunna höja till säg 15 cent utan att vara "udda" vad gäller täckningsgrader, det handlar mer om att jag tror de kommer vilja höja gradvis kommande kvartal samtidigt som man droppar ner nya fartyg. Kort sagt, 10 cent är inte "mitt slutmål". Flytta det 12 månader ut och jag tror absolut 12 cent är tänkbart, dvs 48 cent årsbasis. Då borde kursen också upp dryga 25% utöver det.

Men.. jag har ju trummat hårt här för köp vid 3.30 - 3.40 och det är där jag hoppas ni ev köpt och nu sitter bra till när vi var ytterst nära bryta 4 usd igår. Mycket tungt innehav för mig och även om jag inser att jag behöver vikta ner så småningom så lär jag inte vara stressad. Jag ser det som väldigt låg risk för att vara shipping (lite av en gubbaktie...) och avkastningen medans jag väntar på mitt fulla scenario att spela ut är oerhört god.

Det är skoj att se saker spela ut som man tänkt sig. Men en fundering är att man måste inse att marknaderna och en själv är ytterst kortsiktiga, dvs 1 år är långt borta... inte nära... CPLP nu är nära.. blir det om 3 månader så är det medellångt bort.. Det betyder att nästa sådana case jag håller på med är rätt långt borta.. och lär svänga upp och ner flera gånger. Jag pratat om TGP.us förstås. Liksom CPLP i mitt tycke ett klockrent case men man måste ha tålamod. Kanske behöver man acceptera att man ska trejda det lite oftare. Inte på små rörelser men när den drar typ 8-10% på en eller ett par dagar.. ja då ska man nog vara beredd att sälja upp till en tredjedel så tänker i alla fall jag. Det underlättar dock om man har goda alternativa liknande investeringar...

Det är med blandade känslor jag ser mina favoriter dra uppåt även om jag tror SB pref C & D har bra bit kvar och CPLP likaså.. Dessa möjligheter skapas av större kriser och tar sedan ett antal år att spela ut. Det är inte alldeles lätt att hitta nya sådana liknande dividend cases. GMLP och Dynagas var ju två tidigare sådana jag tjänade väldigt bra på men sålde alldeles för tidigt (ett misstag jag försöker undvika i dagens aktier, CPLP kan mycket väl bli en 5usd aktie med ca 10% direktavkastning).

1 kommentar:

  1. Trump verkar göra vad han kan för att trycka ner USD. Nere och touchar på 38,2% Fib retracement nu så kan studsa till lite snart...

    https://www.smartmoneytrackerpremium.com/wp-content/uploads/dollar-92.png

    SvaraRadera