torsdag 6 juli 2017

Återvänder till Telenor

Faktiskt värt en kort ekonomisk blogg...

Vad är det som skiljer Telenor från alla andra? Jo de har ett dotterbolag i Thailand... dvs när EU nu tvingar (wow, något bra från dom, ovant men sant)  operatörerna att i de flesta fall låta telefon och surf fungera likadant i EU som i Sverige, bara att slå på roaming och fortsätta precis som i Sverige...

Ja då slår Telenor till med något klart intressant... EU+Thailand... precis som hemma.. Inte något alternativ för den som bor för länge i LOS men för oss som (snyft) numera bara besöker då och då så förenklar det helt klart kommunikation inom familjen och surf.

Detta med Thailand är de vad jag förstår helt ensamma om. De billigare abonemangen (Liten) för barnen via Hallon som jag skrivit om påstås att de skulle fungerar med EU surf fram till oktober. Jag personligen tror de ljuger för vi har flera telefoner och det är bara dessa abonemang som inte fungerar även efter påstötning vilket mest gav "vi garanterar ändå ingenting" och barnen har obrukbara telefoner i en månad. Det var startsignalen att byta, no more Hallon för oss. Tele2 som vi vuxna har tycker jag fungerat mycket bra men de har ingen Thailands tjänst och ingen bra familjetjänst.

Nästa avgörande steg för oss var att familjeabonemang versionen med delad surf, eller i vårt fall obegränsad mängd surf för alla. 149,- utöver grundsim kortets kostnad på 749 (minus 200 kr vid 24 månader bindning) per månad.

Tredje attraktiva saken var för mig, en enda räkning.

Fjärde attraktiva saken (hoppas jag för jag håller på att fixa detta nu...) är att det verkar som att jag genom att maila dem får alla tillfälliga rabatter samt att de ger en engångsrabatt som täcker överlappande kostnaderna man får genom att ursprungliga operatören ger 1 månads uppsägningstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar