lördag 24 juni 2017

Teekay bolagen

Bra artikel: https://seekingalpha.com/article/4082893-teekay-corporation-highest-conviction-long-idea-ever

Backas upp av: http://www.tradewindsnews.com/offshore/1290548/cobas-doubles-up-on-teekay-shares-grabs-teekay-lng-stake  En placerare med Buffet liknande track record.

Artikeln överst är i mitt tycke för positivt vinklad för TK vs TGP. När det är sagt så har vi möjligen en short squeeze i TK just nu vilket inte är fallet TGP. Resultatet är att TK gått upp 20% när TGP gått upp 3% senaste två dagarna... det samtidigt som den bästa delen i TK just är TGP. Notera att ex de s.k IDRs så står offshore tillgångar för ca 2/3 i TK medans det är noll i TGP. Valet vore så enkelt om det inte vore för Avanza.. Jag trejdar TK men är lång TGP.

Appropå att vara lång, jag är mycket lång: http://www.capitalpplp.com/overview.cfm baserat på den höga utdelningen runt 9.5% som jag tror kommer stiga med minst 25% inom de två kommande kvartalsrapporterna dvs 4 månader. CPLP med tung vikt är också det som gjort att portföljen klarat sig bra i annars lite lätt stökiga tider orsakade av oljenedgången. CPLPs ej kontrakterade del är tungt viktad mot s.k MR clean tankers (bensin/diesel etc) och där kom igår mycket positiva nyheter om rejält stigande fraktrater. Jag är mycket positiv till CPLP kommande månader med förhoppningen om 25% kursuppgång och 2.4% utdelning om man får drömma om att allt går som planerat. Finns de som inte helt omotiverat drömmer om större utdelningsuppgång och därmed kursuppgång kommande tid men jag misstänker ledningen hellre begränsar höjningen till 2 cent i samband med låneomläggningen som väntas och sen höjer ytterligare längre ut i tiden kombinerat med ytterligare s.k dropdowns. Dvs även jag tror ytterligare utdelningshöjningar kommer över 10 cent per kvartal men jag tror dessa kommer gradvis och först under 2018. Ja, ni har ju sedan tidigare min argumentation här: http://originalbraila.blogspot.se/2017/06/jag-har-koncentrerat-upp-min-portfolj.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar