torsdag 8 juni 2017

Jag har koncentrerat upp min portfölj något

Orsaken är en mycket stark övertygelse om att vi har en mycket attraktiv risk vs reward situation i CPLP, Capital product partners kommande 4 månader (detta innefattar alltså två kvartalsrapporter med utdelning, därav den perioden). Rent praktiskt betyder det att jag (utan att tycka det är något fel på dem) sålt GasLog och Höegh tillfälligt för att få loss pengar till att göra CPLP till i särklass tyngsta innehavet.

I korta drag resonerar jag så här om CPLP:
- Senaste conf call var en stark stark bekräftelse på att caset är intakt och att re finanancing är på gång och följs av höjd utdelning. Lyssna gärna själva http://capitalpplp.irwebpage.com/webcast/2017_Q1.html

- Vi har separata besked om kvartalsutdelning ca 21 juli och 21 oktober med rapporter ca 1 vecka senare. Jag tror aktien kommer röra sig procentuellt lika mycket som höjningen av utdelningen till slut blir. Möjligen lägre initialt om de gör en större höjning än 25% direkt. Men jag tror inte själva utd pressreleasen är triggern utan besked om refinancing i rapporten och att det först där KAN meddelas att man höjer och då för nästa kvartal, en möjlighet att vara medveten om menar jag.

- Min GISSNING är att vi har 25% chans för någon form av kursdrivande positivt besked under slutet av juli's två pressreleaser. För oktober sätter jag den siffran till 90%. Jag baserar det på conf callen och tidigare bevakning av dem.

- Höjningens storlek? Jag skulle vilja guida er till nya presentationen från häromdagen: http://files.shareholder.com/downloads/CSMC/4541275077x0x945300/8D7BB05C-BF13-4916-871F-07EDEC46013E/MLPA_Conference_Jun17.pdf
Gå till sida 19 och titta noga på rutan nere till vänster. Ni kommer nu förhoppningsvis förstå att när jag väljer att sätta min förhoppning till en initial höjning från 8 till 10 cent/kvartal dvs 25% och till det adderar 5% för två utdelningar kommande 4.5 månad (totalt 30%), ja då bygger det på en kanske alldeles för konservativ bedömning att bolaget kommer vilja göra detta i steg för att kunna fortsätta höja rejält varje gång de droppar ner fartyg från sponsorn. Men det är alltså mitt budskap, ett idag oerhört solitt företag med 90% chans för ett besked som bör ge oss 30% värdestegring på 4.5 månad och ytterligare uppsida omedelbart efter det.. att det är ett attraktivt case.

- Ytterligare ett faktum är att detta som sagt är "kontraktsshipping" och att jag under sommaren är mer bekväm med den typen av investering än "farliga shipping". Titta tillbaka på CPLPs senaste år.. 3.39 nu och addera ca 30 cent utdelning. Det är en rätt stabil aktie och nu närmar vi oss snabbt den trigger som marknaden till stor del verkar ha glömt av. Det kassaflöde som inte har delats ut under denna tid är inte borta.. det har använts till att göra bolaget bättre. Iofs har samtidigt fartygsvärden backat så det syns inte uppenbart men ändå.

- Ytterligare ett eget kapitel är att jag lockas av deras profil på containers och produkttankers med tillhörande kontrakt. Jag gillar inte deras fyra Suezmax oljetankers men det är överkomligt och kommer inte ge ras när nya charteravtal kommer.

Ja, jag skriver ovanligt konkret vad jag tror och hur jag har agerat. Det hindrar inte på något sätt att jag kan ha fel... eller att jag kan ändra uppfattning .

Aktieplaceringar är riskkapital.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar