måndag 13 mars 2017

Ser tufft ut för Avanza och Nordnet

Allting talar för att speciellt Avanza kunder med KF/ISK äntligen har fått ett vettigt alternativ och bör överväga byta leverantör. Vad jag kan se så är det åtminstone delvis gamla Avanza anställda bakom satsningen, gissningsvis de kundorienterade medarbetarna..

http://www.paretosec.se/handel-med-utlandska-aktier

Valutakonto på ISK

Hittills är vi nästintill ensamma på den svenska marknaden med att erbjuda valutakonto på ISK. Gillar du att köpa och sälja utländska aktier under samma handelsdag har vi ett utmärkt upplägg för dig då du då bara betalar valuta-spread på nettopositionen i slutet av dagen.

Europa & Nordamerika

Premium/Pro
USA 0,06% / min. 15 USD
Kanada 0,06% / min. 20 CAD
Tyskland 0,06% / min. 20 EUR
Frankrike 0,06% / min. 20 EUR
Nederländerna 0,06% / min. 20 EUR
Belgien 0,06% / min. 20 EUR
Spanien 0,06% / min. 20 EUR
Italien 0,06% / min. 20 EUR
UK                                                         0,06% / min. 20 GBP

Obligationshandel

Pareto Securities är ledande i Norden inom högavkastande (High Yield) obligationshandel och hjälper institutioner med att ta in kapital genom emission av nya obligationer. Hos Pareto får du som privatperson möjlighet att handla med obligationer i sekundärmarknaden, samt att delta i nyemissioner av obligationer på primärmarknaden.

Jag har ställt frågan till Avanza om jag med en muta på 200 tkr skulle kunna få hjälp att byta till t.ex Pareto med min kapitalpension. Det är en seriös förfrågan, jag hade inte tvekat byta om Pareto är så mycket bättre som de ser ut att vara. Dock vet jag inte om Pareto gör som NN och även handlar s.k K1 bolag men det gör ju alla utom Avanza så jag gissar det också är bra. 

Listpriset på Pareto i NA tycks vara bra bit bättre än jag som omsätter flera hundra mkr har på Avanza och som sagt man erbjuder valutakonto istället för smygavgifter på växlingen. 

Fan... ju mer jag läser om Pareto ju mer inser jag att de hade passat mig perfekt... helvete att jag är fastlåst hos Avanza... 

Jo.. när ni nu kommer se Avanza motvilligt erbjuda valutakonto... för det är jag övertygad om att de och NN nu gör för ISK.. Om ni har en kapitalpension och inte får det där.. så kan ni ju veta att Avanza aldrig gör något bra för kunden om de inte måste.. och så länge kunderna sitter fast i en ej längre existerande sparform så måste de inte.. är helt säker på att de kommer agera så...

Enda fördelen med att åldras är att jag kommer närmare dagen som ger friheten att byta mäklare.

Om någon är nyfiken på svaret jag fick på mitt detaljerade ifrågasättande om att Teekay LNG inte är amerikanskt och logiskt inte omfattas av K1 och deras spärrar..

"Beklagar om svaret har tagit lite tid.

Men tidigare svar i ärendet står fast och det är oklart vad som gäller skattemässigt enligt våra jurister.

Det är tyvärr för dålig efterfrågan för att vi ska lägga betydande resurser på att utreda detta vidare."


Är det någon som tror att de brytt sig om att kolla TGP? Är det någon som tycker att de verkar kundorienterade? Svarade de på baby bonds där skatteverket inte uttalat sig... Det kunde inte vara tydligare, vi bryr oss inte om dig och några andra kunder för vi är stora Avanza...

Det finns nu bra alternativ till Avanza, om än inte för mig..

Hurra för det!!   

2 kommentarer:

  1. Har ju även tidigare funnits alternativ som degiro och vet inte ens om patedosec är billigare än dom. Så länge jag inte har kommit upp i 80000 så fortsätter jag handla courtagefritt på nordnet. Och någon dag varje år typ vid 4th juöy och black friday ser jag till att tanka gratis på nordnet och avanza på amerikanska börsen.

    SvaraRadera
  2. Har hört ett rykte att det är många som efterfrågar just valutakonto hos en viss internetmäklare. Vem ljuger? :D

    SvaraRadera