lördag 11 mars 2017

SA om Canacol

http://seekingalpha.com/article/4054310-canacol-energy-revisited-still-strong-buy-despite-lng-deepwater-gas

Såg att han nämnde mig ur perspektivet att Höegh LNG och Canacol alltså försörjer samma kustområde i Colombia's Cartagena. Utan att ännu ha läst artikeln så tycker jag folk ibland oroar sig för lätt att det skulle vara en konkurrenssituation. Låt mig därför slå fast två saker:
1. Större delen av CNE produktionen är take or pay, dvs kunderna under avtal måste betala oavsett om de förbrukar.. 
2. CNE tar 5 usd för sin gas. LNG från USA med alla kostnader kan inte riktigt konkurrera med det och sen är den tämligen oflexibel i det att när den råkar vara billig så måste du beställa ett jättelass som då ska stämma med att tanken är nästan tom etc och sen dröjer det ett tag innan du har din LNG. Som jag uppfattar det så har hela tiden FSRU'n varit tänkt för att undanröja risken för att den typ av elbrist som vi såg för 1-2 år sen i området upprepas. En försäkring. Kostar en del men om man tänker på de fantasibelopp idiotiska stackars engelsmän lägger på ny kärnkraft så är det extremt billigt.

Det vore skönt om det kunde börja komma lite nyheter från bolaget kommande vecka. Vi kan väl konstatera att de inte riktigt skött uppdateringsbiten tyvärr. Grundstommen i att äga CNE är i mitt tycke att förstå att de inte är ett oljebolag men att de tyvärr kortsiktigt handlas som om de vore ett oljebolag. I dessa tider med olja som bryter genom stöd och ser stökigt ut så är det ju något negativt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar