lördag 11 mars 2017

Nytt shippingbolag jag äger

Utöver bulk som jag har fortsatt intresse av att följa (mer om det framöver) så är jag även intresserad av LPG. Jag har trejdat BW LPG med god vinst men ändå uselt resultat då den steg och lämnade mig vid stationen..  Jag tycker det är tidigt för de stora VLGC företagen att dra när man har ytterligare ett år som är uselt pga enorma varvsleveranser (2017) men marknaden är som bekant framåt tittande och LPG är en oerhört intressant tillväxtmarknad.

Men det finns även mindre LPG företag och där finns ett lågt värderat litet företag som har det passande namnet Stealth Gas (många bottnar i det namnet..) och för en tid sen skrevs en mycket kompetent genomgång av bolaget som ledde till att jag tog position i det. Kursen har fallit tillbaka så jag tänkte passa på att tipsa om det och nämna att jag äger det inför allt som ska komma med ballastvatten och svavelutsläpp.

http://seekingalpha.com/article/4038390-cheap-underfollowed-global-lpg-company-bright-outlook

http://www.stealthgas.com/

Notera att SA genomgången innehåller VesselValue analys av typ som kräver betaltjänst. Det är en av flera intressanta bitar i den artikeln.

Jag kan passa på att nämna att jag även tagit in SALT men redan hunnit sälja stor del av det köpet under jätteuppgången i fredags. Jag har även köpt in GOGL (även noterat i Oslo som Golden Ocean) som i skrivande stund är mitt klart största bulkinnehav. Och ja.. jag har nu bitit i sura äpplet och klivit tillbaka dyrare än jag sålde så här i slutet av Q1. Som jag sa att jag var beredd att göra. Orsaken är att hur mycket jag än ville att det inte skulle vara fallet så stämmer mina antaganden om ballast vatten reningskrav och dry bulk flottan från i höstas väldigt bra. Jag har otroligt svårt att se hur man ska kunna investera stora pengar i ballastvatten i 15 åriga skepp med vetskapen om att man 18-24 månader senare möter liknande problem fast upphöjt i 3 med svavelreningen. Det är utbudssidan, vi har historiskt här pratat mycket om efterfrågan och inte heller där har jag hittat jätteövertygande argument att fortsätta vänta. Men mer om dry bulk vid senare tillfälle och notera att jag i högsta grad är i tradingmode. Notera också att detta är den farliga typen av shipping med stora kast upp och ner. Det förtjänar att upprepas att om man mår dåligt av svängningar vilket jag av och till märker att en del gör, ja då är det vettigare att fokusera på sådant som utdelningsportföljen. Denna kommer vara stort fokus här och jag hoppas nå 10 bolag inom inte allt för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar