söndag 5 mars 2017

Canacol's pågående oljeborrning

Inget dramatiskt men de färskaste uppgifterna vi har, dvs den omfattande analys ni kunnat titta på och som är baserad på kontakter med bolaget nyligen, det tyder på att Mono Capuchino 1 tar längre tid än väntat och blir dyrare, kort sagt man har haft en besvärligare borrning än väntat. Om jag tar strikt ur huvudet som jag uppfattar det så nämns siffrorna nu till färdig borrning under andra halvan av mars och efter tester klara så bör vi se slutet av mars. Att jämföra med tidigare besked från december om besked runt nu. Kostnaderna verkar ha ökat från kanske 10 till 13 musd varav CNE har 2/3.

The well is ~12,000 ft deep and is drilling through overpressures. As a result, the company estimates that it will take ~75 days to reach targeted depth and an additional 2-3 weeks to extensively test.
Costs to drill and test are estimated at $12-13M and could end up being higher if downhole challenges are encountered.
On the other hand, the size of the prize could be significant. Management estimates that the La Luna shale on its blocks could contain unrisked potential resources of up to 1 bnbbl and ~600 drill locations.

Kan detta ha bidragit till att pressa kursen? Kanske, men ökningen i kostnad för CNE är typ 0.5-1 procent av börsvärdet så logiskt sett inte. Men kombinationen svagt sentiment och fördröjning kan förstås stärka svagt sentiment vilket vi kanske sett.

Jag är ingen expert på termen "overpressure" i sektorn men jag hittade följande med en snabb sökning: http://www.geomore.com/overpressured-zones-2/

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att man endast delger vissa parter info om borrningen. Varför skickar de inte ut en kort update om den pågående borrningen? / ellep

    SvaraRadera
  2. Instämmer helt, men det är en svår och tveksam sak att pressreleasa och därefter svårt att upprepning tidigare info till ny analytiker som besöker två dagar.

    SvaraRadera