onsdag 29 mars 2017

Canacol har rapporterat oljeborrningen, CNE över 4 cad

http://www.canacolenergy.com/i/pdf/nr/2017-03-28-NR.pdf

Som väntat baserat på kursutvecklingen så var huvudmålet för borrningen ett misslyckande och borrningen drog ut på tiden pga tekniska problem.

Siffran på 1000 fat olja per dag har jag ju i förväg pekat på som oekonomisk. MEN, en poäng är att utan tvekan var denna borrning ytterst oekonomisk, men oljan som hittades, de 1000 faten flöde, var inte på måldjupet utan i en zon på bara 60% av det djupet. Kan det ändra läget så att man snubblat på en ytligare kommersiell zon som går att få lönsamhet på utbyggnad av? Kanske, jag kan inte bedöma det men kommer naturligtvis intresserat läsa kommentarer om det från bolaget och andra.

Men, huvudpoängen är att CNE är och förblir ett mycket intressant gasplay för Cartagena kusten. De bör nog fokusera på det.

Jag sålde en del aktier igår som en del av att jag alltid trejdar, fick inte tillbaka dem billigare. Gjorde samma sak i GOGL i USA och fick tillbaka dem billigare. Canacol återgår nu till att vara en aktie bland andra för mig baserat på att den inte riktigt fungerat för mig i år på samma sätt som förra året. Det inkluderar lite lättare bevakning på dem här på bloggen. Aktien trejdar med olja och det är egentligen vad som förändrats för mig. Jag är orolig för olja och vill inte ha för mycket exponering mot olja, speciellt inte utanför USA. CNE är en aktie jag vill kunna öka i mycket när/om den tar orättvist stryk pga olja. Inte att jag åker ner kraftigt och inte vill handla mer när/om det händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar