tisdag 28 februari 2017

Bolag 5 i utdelningsportföljen blir Höegh LNG, HLNG i Oslo

Vid 88 nok så delar de ut 4.8% per år. Sista dag med detta kvartals utd kvar är 7e mars.
Amount: USD 0.125 per share
Declared currency: United States Dollar
Last day including right: 7 March 2017
Ex-date: 8 March 2017
-----------------------------------
Danske Bank:
Höegh LNG (Buy)
We reiterate our Buy recommendation on Höegh LNG post its Q4 16 figures and cut our 12M target price from NOK150 to NOK140. The key deviation from consensus was the USD0.125 quarterly DPS, a 25% hike from previous payout levels. We expect further increases once new projects generate cash flows, which makes Höegh LNG shares attractive when looking at future dividend potential.
----------------------------------------------------

Ni har tidigare mycket info om bolaget på bloggen. Förstå att detta är ett bolag där utdelningen framöver kan komma öka vilket utöver utdelning bör betyda värdestegring. Att kunna köpa den med denna höga utdelning så att detta tillväxtbolag passar in i en utdelningsportfölj är i mitt tycke mycket attraktivt. Se kommande utdelning på ca 1 nok som rabatt på inköpspriset, dvs betalar ni 88 nok så betalar ni egentligen 87.. Utdelning per kvartal är efter 25% höjning nu 0.125 usd dvs 0.5 usd/år.

Q4 presentationen från 28 feb

Vad jag skulle vilja tillägga är att det s.k IDR systemet som jag hoppas ni vid det här laget känner väl till då det finns i så många av våra utdelningsaktier (säg till annars), att det ligger i en fas som tillsammans med en idag god värdering av dotterbolaget HMLP (dvs det går för dem att dra in nya pengar till dropdowns) och den nu väldigt goda pipelinen av dropdowns kommande år, att detta tillsammans är gynnsamt klimat speciellt för moderbolaget som ju alltså får både ökad utdelning vid dropdowns OCH en 25% IDR på varje utdelningshöjning i HMLP, något vi borde komma se 1-2 st/år framöver. Kort sagt, utdelningshöjningen i moderbolaget HLNG vi nyss såg på 25% lär följas av fler.

Lägg till det att vi är på väg in i en väldigt gynnsam situation för deras verksamhet, nämligen väldigt snabb ökning i mängden LNG som produceras vilket kommer leda till attraktivt prissatt LNG vs alternativen vilket kommer leda till att fler länder (och regioner i redan importerande länder..) kommer vilja importera LNG med.. och det snabbaste och billigaste sättet att göra det är via FSRU och HLNG är kort och gott världsledande på segmentet idag. Fler aktörer kan komma och kommer men det är inte som vanlig shipping utan tekniskt mer avancerat i handhavandet och när man ankrar upp en jättelik gastanker med energi motsvarande ett antal atombomber i sig, ja då väljer de flesta trots att LNG i sig inte är jättefarligt (LNG i sig är inte explosivt även om läckande gas i luft kan vara det, speciellt om det finns LPG gaser/vätska i det snarare än ren metangas), nog även i framtiden den mest erfarna aktören.

Som jag ser det så är HLNG en aktie man med fördel kan sikta på att äga kommande fem år eller så med en portföljvikt på 5-10% av en utdelningsportfölj. LNG står som sagt inför en mycket snabb tillväxt och får vi en 2-3 skepp (dvs bara de som redan ligger i pipeline) neddroppade från moderbolaget till HLMP kommande 2 år så tar IDR ytterligare ett hopp upp till 50% av höjningen till moderbolaget. Förstå att det i god framtida FSRU/LNG marknad är präktig hävstång i moderbolagen i branschen och att det både kan/bör ge hög utdelningstillväxt och hög värdetillväxt. Attraktivt i mina ögon m.a.o och jag är mycket nöjd med att fått bolaget på plats som nummer 5 i utdelningsportföljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar