måndag 19 december 2016

RR om uran

Jag har varit glasklar med min syn på kärnkrafts och urans framtid. Vad vi sett senaste tiden är ett uranpris som rasat samman.... från en nivå som var alldeles för låg för att de flesta nya producenter (dvs hoppfulla juniorer) skulle ha en vettig framtid...

Absolut! Uran kan gå upp från dagens nivåer... och visst, det kan dra upp bolag på hopp... men min åsikt kvarstår, uran och kärnkraft är INTE en framtidsbransch och orsaken är förnyelsebar energi och det borde vi alla JUBLA över.. den logiska konsekvensen av det är att INTE spela (ja rätt ord..) den marknaden... jag har inga som helst svårigheter att hitta spännande marknader med otrolig uppsida (både bulk och FLNG är exempel på sådant jag tagit fram) så varför ska jag hålla på med något jag inte tror har en framtid?

Min erfarenhet är att folk gör vad Rule är inne på lite.. man blir nostalgisk, det är en mänsklig egenskap att fastna och längta tillbaka till det gamla och inte klara av att förnya sig. Det är något jag aktivt försöker bekämpa hos mig själv som investerare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar