lördag 3 december 2016

Bra dag, nytt årshögsta, 107.3% uppgång för året

Det som har ändrats senaste månaden är att jag ökat mitt trejdande dramatiskt. Ett exempel är att jag uppskattar att jag senaste 5 dagarna omsatt 2x portföljvärdet i Nordamerika och Norge vilket är extremt mycket med mina mått men faktum är att hela november gått på det temat, det vore väldigt intressant att höra vad Avanza's kunders totala omsättning i Nordamerika är per år för att kunna se vad jag står för av det. Jag vet inte om den handeln har daytraders hos dem typ som det finns i Sverige. Jag skulle ju dock inte på något sätt karaktärisera mig som daytrader. Handlar mer om att ständigt ta vinst på mina dyrast köpta aktier (i bolag jag oftast ser mig som långsiktig investerare) och sedan handla billigare än jag sålde.. under svaga dagar. I skrivande stund har jag 26% likviditet efter försäljningar igår. En tanke med det är också omröstningen i Italien (där jag är kluven då det är vad som ser ut som en vettig politisk reform i landet men som förvandlats till en omröstning för eller emot dagens EU) Även Österrike röstar imorgon. Man gör om presidentvalet som miljöpartisten vann efter vad som för mig såg ut som valfusk med poströsterna efter räknandet av vanliga rösterna. Högsta domstolen ogiltigförklarade sedan den delen av valet och jag hoppas landet håller vänsteraktivisterna långt från rösträknandet.

Om portföljen:
1. Canacol (jag väntar borresultat nästa vecka vilket bör vara träff då det är i kända marker).
1.5: Likviditet. Alltmer en del av min taktik att snabbt svänga mellan 0 och 50% av detta.
2. Golar LNG (jag är förvånad att aktien inte dragit i samband med en rapport som var svagt positiv utan negativa överraskningar samtidigt som vi rör oss mot ett 2017 som kan ge enorma förändringar i vinstförmåga).
3. Höegh LNG. LNG är ju grejen för mig och Höegh levererade äntligen en ny jättefin 20 års order. Svag dag i Norge gjorde att 10% uppgång i starten krympte till 3.3%, lite märkligt och vi hade högre kurser för drygt en vecka sedan.
4. K92 Mining. Vissa TA källor ökar sannolikheten för studs uppåt i PM aktierna men flaggar för att det är tillfälligt. 5% på guld kan dock snabbt bli 15-30% på PM bolag. Jag behöver PM i portföljen... men jag är allt mindre road av att det är omöjligt att förutspå de kraftiga kasten. Om 10 dagar t.ex räntehöjning i USA. Kommer placerarna då fokusera på att "nu är det över" ELLER "när kommer nästa"... För mig handlar det om att agera iskallt och utan känslomässiga bindningar till bolagen för att få avkastning i portföljen och sänkt portföljrisk.

Jag har stora förhoppningar på fortsatta uppgångar för mina bolag nästa vecka och räknar då med att gradvis fortsätta höja min likviditet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar