tisdag 29 november 2016

Imorgon rapporterar ett av världens mest spännande företag

När en kurs backar inför en rapport så kan det vara ngt negativt, vi vet att det är lite strul med Golar Tundra och Ghana som skulle startat upp men inte gjort det (men enligt kontrakt ska betala ändå). Lyfter man blicken över det ev problemet så är detta ett av världens mest spännande företag och samtidigt som konkursrisk finns om de tekniskt misslyckas med första FLNG projektet så finns också en uppsida från FLNG och Golar Power som är hissnande.

Golar LNG's 3rd Quarter 2016 results will be released before the NASDAQ opens on Wednesday November 30 2016. In connection with this a webcast presentation will be held at 3:00 P.M (London Time) on Wednesday, November 30 2016.

Jag väntar mig inget dramatiskt i denna rapport, men alla rapporter och speciellt conf calls från bolaget är triggers då folk påminns om att vi är ännu ett kvartal närmare ett helt nytt Golar.

Detta är ett företag för drömmare, helt klart. Det är återigen värt att påminna goldbugs om att man kan ha drömmar i andra branscher också och på det sättet nå sänkt total portföljrisk och bättre nattsömn.

Jag upprepar: Risk är något som man i ekonomisk teori kräver ökad avkastning för. Dvs en riskabel låntagare får betala högre ränta.

Att diversifiera inom de gränser man klarar av att researcha och hålla koll på betyder att man sänker risken utan att betala med lägre förväntad avkastning. Det är bra och smart...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar