torsdag 20 oktober 2016

Tajming med bulkföretag

Det som igår såg ut som en troligt bra tajming ser idag inte ut som ett bra tillfälle att börja skriva om det bulkföretaget jag syftade på. Det har tidigare svängt inom ett intervall och stängde idag efter mkt stark utveckling i den övre delen av det. Jag tycker det är roligare att skriva om nytt bolag när kursen är lite pressad, kort sagt för tillfället avvaktar jag men återkommer, förhoppningsvis när kursen är lite mer pressad.

Finns för övrigt en risk att bulk får en press på sig under kinesernas långa nyår etc och det är bra bit fram till sept 2017. Kort sagt jag ser ingen anledning att man inte ska vänta på rätt tillfälle.

Generellt rolig dag på börsen där t.om CPLP spottade upp sig. Efter stängning meddelade man oförändrad utdelning 7.5 cent för kvartalet och datum för rapport och conf call. Efter senaste tidens kursmässiga svaghet tror jag inte förväntningarna var så höga på annat.

Dollarn fortsätter att ge portföljen medvind även om CAD rekylerade idag efter mkt stark utveckling. 5% upp på portföljen rakt av skulle ta den till nytt årshögsta. Beror för mig mest på CPLP rapporten naturligtvis. På ämnet motvind så blir jag ju inte förvånad om USD viker vilken dag som helst, men min förhoppning är att det då motverkas av PM i portföljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar