fredag 21 oktober 2016

Mitt liv som Nordamerika placerare, två grafer

Avanza har en funktion jag inte sett tidigare som heter portföljrapport och som skapar en PDF jag kunde kopiera från.

Notera att detta är mitt stora låsta konto, en s.k Kapitalpension där man satte av skattade pengar och efter 55 kan börja diskutera att ta ut dem (lite komplicerat tyvärr). Notera noga att alla former av belåning och derivat är förbjudna i sparformen, dvs de våldsamma rörelserna ni ser är vanliga aktier.

Graf nr 1: Revansch 2016. Vad som är märkligt är att jag nått denna utveckling samtidigt som jag bestämt mig för att jobba med mindre riskabla aktier än tidigare. Främst lite större företag och fokus på utdelning. Som bekant har shipping och Canacol varit viktiga delar och ett hedersomnämnande går till Löfvén/Fridolin som på förtjänstfullt sätt försvagat svenska kronan och blåst upp resultatet åt mig.

Graf nr 2: Januari 2006 tog jag mina vinster från Vostok Naft/Vostok Gas och "emigrerade" till främst Kanada och råvarusektorns juniorer. Jag döpte rätt snabbt det till aktiernas Formel 1. På det hela taget en fantastisk resa, men.. ni kan ju notera i denna väldigt utlämnande grafen att det varit mycket tunga stunder också då detta genom att det inte går att ta ut pengar är mitt i särklass största konto utan att nämna några belopp. En sak jag tycker är lite skoj är det röda strecket STH börsen i jämförelse ser ut senaste i grafen 10 åren... Flatline..

1 kommentar: