lördag 29 oktober 2016

Guldbolagen rörde sig inte med guld igår

Lätt bekymmersamt läge för PM bolagen igår som inte alls svarade på guldets uppgång. Positiv teknisk rörelse i guldet dock. Blir intressant att se nästa vecka.
Jag har under veckan tagit vinst i en kort trejd i First Majestic, gjorde även en kort trejd i K92 där jag avslutade veckan med att köpa tillbaka aktier på 1.26 cad, jag har även trejdat/följt dem löpande sen börsintroduktionen. Duktigt folk i ledningen och aktien pressad pga att hedgefonden som finansierade dem tungt under de svåra åren nu mycket stor säljare i kombination av att warranter för en tid sen triggade tidigt växling till aktier.

Otroligt nog så drevs aktien så högt som 2.24 cad av diverse nyhetsbrev för 3 månader sen.
https://finance.yahoo.com/quote/knt.v?ltr=1
Egentligen har vi sedan dess bara fått bra nyheter, så allt handlar om tajming och sentiment.

En sak som gör att jag känner mig bekväm med att framöver kanske bevaka den lite mer här är just den väldigt goda volym som skapats i den aktien senaste månaderna. Konsekvent många hundra tusen aktier per dag är utmärkt för ett bolag som K92.

Nedan är en gammal video men den är fortfarande relevant då bolaget följt den plan som  målades upp där. Dvs bra början och man kan följa upp det med att titta på bolagets senaste pressreleaser:
http://www.k92mining.com/news/
Som alltid bör man intensivt komma ihåg att gruvuppstarter är riskabla historier, även för erfaret folk. Man väger den risken mot uppsidan om det går bra samt vad man tror om PM allmänt och naturligtvis dagsaktuellt pris på företaget.

1 kommentar:

  1. Min tolkning är att guldaktierna igår följde övriga aktier snarare än guld-spotpriset, allt i efterdyningarna av att FBI ska granska den korrupta Hillary Clinton.

    Ofta brukar guldaktierna leda guldet och att guldet stiger pga politisk oro brukar sällan ge en långvarig uppgång.

    SvaraRadera