fredag 16 september 2016

Häxdag på börsen

De som var med för några år sen minns säkert hur knepiga stängningarna i gruvbolagen kunde bli. Har varit lugnare senaste kvartalen tycker jag, vi får se idag.

"It's a quadruple witching Friday, which could bring some late volatility on Wall Street. In the last hour of trading, stock index futures, stock index options, stock options, and single-stock futures expire."

19 kommentarer:

 1. Har du sett några överdrivna rörelser? Något som går att utnyttja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, så här 5 i 10 kan man ju konstatera att det är inte som det var förr i tiden.. fast då kom de våldsamma rörelserna iofs 10-15 min efter stängning i efterhandel.

   Verkar väl som de städat upp de där märkliga utfallen/mönstren..

   Radera
 2. ivanhoe, argonaut, verkar vara en del aktier där det förkommer, men inte som för 3-5 år sedan.

  SvaraRadera
 3. Hej har du ny intressant info / ide om cplp. Nästa trigger. Trevlig helg, Frank

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag avvaktar bara nästa utdelning och kvartalsrapport. Jag tror folk har missuppfattat den s.k ATM lösning som bolaget har lagt infrastruktur för, dvs att de har rätt att sälja egna aktier i marknaden (för att få in mer pengar till dropdowns.) Jag tror bara detta är något för framtiden (när kursen är högre).

   Skulle jag säga något negativt så är det att OceanYield fick högre ränta på sitt nya lån än jag hade räknat med. Tuffa tider för bankerna som lånar till shipping.

   Men.. som sagt, jag bara avvaktar nästa för mig stora utdelning, kommande utdelningshöjningar och med dessa förhoppningsvis rejält stärkt kurs för att göra exit på säg 6 usd (inkl utd) om 10-11 månader. Trading innan dess för att fånga svängningar och hantera riskviktning är tanken fortsatt.

   Radera
 4. Vilken silverproducent skulle du investera i om du hade kontenter till detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Jag håller inte så mycket PM nuförtiden, det jag håller är för att det är en sektor som ibland sänker portfölj risk. Generellt så är det både så att jag sett så mycket skit som kan hända (många olika typer av höga risker) att jag inte lockas av det mer än så.
   2. Jag håller fortsatt mina innehav naturligtvis i både fysiskt silver och guld, speciellt tycker jag man ska komma ihåg att silver nästan är lika volatilt som bättre guldaktier... dvs ett alternativ är helt enkelt silver ETF för kortiktigt spekulerande eller silvermynt för mer livslångt sparande.
   3. Eftersom jag själv byggt min mer eller mindre livsförändrande portfölj inom mining så förstår jag att folk ändå vill hålla på med detta, men kom då ihåg att jag inte mindre än två gånger åkt på käftsmällar inom junior mining som raderar ut bra bit mer än hälften av kapitalet och att det stannade vid vad det gjorde var för att jag inte jobbar med belåning och inte minst har spärrar att kliva av när jag inte längre tror på det. Det sistnämnda är viktigt för det tror jag är det som orsakar värst förluster när folk inte klarar göra det.
   3. Varför inte kombinera shipping med PM. Ibland går dessa rakt olika väg vilket är attraktivt för att sänka portföljrisk.

   Radera
 5. Är du forttfarande positiv till cplp framöver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenting har förändrats om det. Är i Asien på jobb sen igår så mindre skrivande några veckor

   Radera
  2. 6-7v till nästa feta utd o chans till höjning

   Radera
  3. Vågar du gissa när ev utdelningshöjningar kommer/kommer kommuniceras?

   Radera
  4. Du sitter på större info än mig om hur försäljningen ser ut. Ser det ut att vara en envis säljare med många aktier att göra sig av med senaste veckorna?

   Radera
  5. Angående ett tidigare inlägg om USAs inblandning i Syrien med omnämnd. Inlägget leder ofrånkomligen till följande frågor. Vad har varit USAs strategi senaste fem åren? Vill USA försvaga Europa?

   Radera
  6. Återigen, jag är i Asien på jobb, så det blir kortfattat, trejdar inte ens.

   Jag tror USA är fanatiska mot allt som har med Ryssland och göra och alla regimer som någonsin stött Ryssland och tidigare Sovjet. Man struntar i om alternativen är islamism, bort ska de. För mig är det ologiskt, ännu mer ologiskt hur feminister i väst i praktiken är allierade med fundamentalistisk islam...

   Jag skulle önska att USA och Ryssland var bästa vänner, jag ser inte någon form av expansionism från Ryssland. Krim var enbart ett svar på aggression där USA startade Maidan, Georgien likaså. Tror inte USA vill försvaga EU som huvudmål. Det är Ryssland och Rysslands allierade man alltid vill åt oavsett pris. EU behövs kontrolleras för att uppnå det målet.

   Radera
 6. Jag har sagt att jag tror utdelningen är 60 cent snarare än 30 cent idag om 10-11 månader. Jag hoppas 10 cent kommer med besked om sålda HMM aktier och liten drop down redan nästa kvartal om 6-7 veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om envis säljare I CPLP: Jag kan hålla med, men den senaste svängen tror jag är något annat.

   Kom ihågt att CPLP riskerade förlora HMM i en Hanjinliknande konkurs. Min gissning är att man då inledde diverse nödlösningar, inkl den nu publicerade möjligheten att sälja egna aktier. Det är arbetet är väl nu klart, prospekt ute häromdagen och alla nya aktieägare flippar ut och tror att de ska sälja massa nytryckta aktier. Min logik säger att det vore vansinne och att detta rimligen var något man startade för HMM upplösningen dvs inte är aktuellt nu. Men folk är oroliga och bolaget olyckligt tyst.

   Dvs jag tror många nya ägare som inte riktigt förstår hur väl finansierat bolaget nu är efter HMM lösningen, att det nu är dessa som säljer. Jag har levt genom detta och på samma sätt varit i brygga med Dynagas och Canacol. Obegripliga envisa försäljningar som får en att tveka... Men jag var då liksom nu envis för jag kunde inte hur mycket jag än läste inse logiken i oron och det blev jättebra, om något så sålde jag alldeles för tidigt.

   Kort sagt jag bara avvaktar, ser fram emot kommande utd, vilket passar bra då jag har annat att göra.

   Radera
 7. Baltic dry index har ju varit upp senaste tiden. Brukar väl gå upp så här års. Påverkar det CPLP positivt i nån högre utsträckning?

  SvaraRadera
 8. Svar Nej. BDI gäller just sådant som järnmalm, spannmål, kol m.m och där har CPLP endast en båt och den ligger på ett långt kontrakt med rätt många år kvar.

  SvaraRadera