torsdag 21 juli 2016

Ett nytt PM bolag till min breda PM portfölj, Hummingbird Resources

För många år sedan, minst 5 tror jag, så svor jag att aldrig handla på Londons AIM lista igen. Bluff och bankmygel av värsta sort med s.k market maker system vilket i princip innebär att det som vi tar för självklart med köpare och säljare som transparent matchar varandra inte fungerar så.

Istället är London AIM ett system där man ser t.ex köpare 24 pence och säljare 25 pence. Sen får man ringa sin bank som ringer en market maker bank i London som väntar på att han får samtal på säljare på 24 samtidigt som han får köpare på 25. Då genomför han affären och tar 1 pence och två courtage. Så London City är enligt mig en dyster historia som man ska undvika.

Men... häromdagen så bröt jag mot min regel och köpte 3% av portföljen i ett AIM bolag men inte innan jag frågat bolaget när de tänkte notera sig på en riktig börs. Vagt svar men de berättade att nordamerikanska investerare inte gillar AIM. Jag upplyste att det gör inte jag som EU bo heller... de lovade ta till sig det så jag hoppas Kanada kommer i takt med att bolaget nu snabbt växer.

Men tillsvidare är det alltså London AIM som gäller för Hummingbird Resources och jag tycker fördelarna med bolaget med råge överväger nackdelarna med marknaden. I princip fullt finansierat till produktion och just nu ett mycket begränsat enterprise value med tanke på vad som ser ut som två riktigt riktigt fina projekt i västafrika. Jag gissar bolaget hade värderats högre om det låg på TSX i Kanada.

Några korta fakta som kan starta er på egen research:
1. Bolaget har just gjort en PP som tripplat antal aktier till 332 milj st, pris 22 pence och har efter det precis före Brexit konverterat rubbet till USD då syftet ju var att bygga gruva i Mali.
2. Börsvärde vid kurs 0.25 pund blir alltså 83 mp eller 111 musd.
3. Kassa minus liten skuld är netto 60-65 musd som ska användas för gruvbyggnation nu där Capex är uppskattat till 79 musd, läs mer här:

4. US$71 million to commence full scale construction of Yanfolila, which offers:
132,000oz gold in first full year of production with LoM average production of 107,000oz pa
IRR of 60% and an NPV of US$162 million at US$1,250 gold price (IRR of 72% at US$1,350 gold price)
Over US$70m of free cash flow in first year full production at US$1,250 gold price (US$85m free cash flow at US$1,350 gold price)
AISC of US$695/oz - which is expected to be in the lowest quartile of African producers
o Significant upside from over 1Moz of gold inventory outside of the current mine plan within the mining permit

5. Större projekt i Liberia följer efter detta och ger hela bolaget en rejäl extra uppsida på framgångar för guldpriset.
6. Bolaget bygger inte gruvorna själva utan använder liksom många andra (de flesta EDV gruvor är byggda så) en mycket erfaren entreprenör och det samma gäller driften.
SENET worked on both the Loulo (Mali) and Tongon (Côte d'lvoire) Mines for Randgold Resources and has more recently been involved in the execution of True Gold's Karma project in Burkina Faso. Apart from these prestigious projects SENET has also been involved in a large number of other West and Central African gold projects.


Resten får ni läsa själva om ni är intresserade i bl.a senaste presentationen här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar