fredag 8 juli 2016

Avanza uppmärksammar Tundra Vietnam

Fonden har tjänat mig mycket bra på PPM sen jag la ut info om den här (vilket i sin tur hängde samman med att jag lyssnade bekymrade thailändska industrialister konstatera att Vietnam är en vass konkurrent. Snabb research visade att vi inte alls bara pratar om produktion av billiga skor utan jättemycket high tech investeringar inkl det mesta av Intels produktion).

Rent allmänt ligger jag på 14% årlig avkastning på PPM ser jag. Finns säkert de som har bättre misstänker jag... Inte minst de som haft PM sen i höstas. Men om jag skulle lyckas hålla det som snitt så blir det nog hygglig pension i alla fall.
https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2016/07/07/pa-gransen-till-det-nya-kina.html

Tundra Vietnamfond, aktivt förvaltad av erfarne Mattias Eriksson, är specialiserad på gränsmarknadsinvesteringar. Fonden har stigit med 49 procent sedan starten i maj 2014 – till lägre risk än både kategorisnittet och index. Den har klarat sig väldigt bra riskjusterat och levererat hög avkastning. Risken mätt som standardavvikelse sedan start är 21 procent jämfört med 24 procent för index. Ett tydligt bevis på att risken är hög på gränsmarknaderna.


Fonden har ingen rating från Morningstar då den saknar tre års historik. Den årliga avgiften är 2,55 procent, vilket är högt. Vi tycker den höga avgiften är värd förvaltningen för en aktiv fond på en spännande gränsmarknad och vi rekommenderar köp för Tundra Vietnam A.
Tundra Vietnam A finns även i Premiepensionen som ger möjlighet att investera billigt i fonden

2 kommentarer:

 1. Jag läste in mig på Tundra Vietnam när du tipsade om det på bloggen tidigare. La in det i PPM, vilket var bra timing och ett lovande val för framtiden. Vill du dela med dig av hur din PPM-portfölj ser ut?

  Tack och mvh,
  Ola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har numera 55% Vietnam och resten i Blackrock guldfond. Har testat mig fram en del snarare än att ha varit helt konsekvent.

   Min åsikt är för övrigt att det inte finns någon bra guldfond och att PPM borde bredda sig och tillåta även s.k ETF's eller kanske t.om avskaffa både fondvalen och 90% av sina egna omkostnader och bara köra ETFs, handelsmässigt outsourcat till en privat aktör. Skulle sänka kostnaderna och ge bättre utbud.

   Jag gissar bankerna framgångsrikt lobbar mot ETFs och att politiker som MPs nya språkrör som inte förstår skillnaden mellan överskottsmål och balansmål är lätta offer.

   Radera