lördag 14 maj 2016

Mr Brunkol


Vi som sysslar med aktier och kan lite bokföring inser följande:
1. Investerare vill ha god avkastning på insatt kapital.
2. Utöver insatt kapital som man skriver av så har man även rörliga kostnader.
3. Om Gustav Fridolin i praktiken skänker bort Vattenfalls brunkol till Tjeckiska investerare så har de bara rörliga kostnaden, ingen investeringskostnad, inga avskrivningar. Gustav Fridolin är just nu mannen som är på väg att döma hela EU till årtionden av smutsig koldrift. Ingen kan konkurrera med kol där det bara finns den rörliga kostnaden kvar.

MP är ett ytterst skadligt litet parti, tro inte för ett ögonblick att man hade kunnat stoppa detta om man verkligen velat. Förlusten för Vattenfall är redan ett faktum, man får nästan inget betalt av Tjeckerna däremot har vi ett elöverskott i Sverige som vi exporterar till bl.a Tyskland och som enkelt kan expanderas. 

Vi (Vattenfall) skulle få bättre betalt för den elen om MP's ytterst smutsiga kolkraftverk stängdes.. (ja framöver är dessa för alltid -- MP's kolkraftverk -- om de fullföljer sitt beslut att inte stoppa försäljningen till tjeckerna). Likaså skulle värdet av Vattenfalls toppmoderna i sammanhanget ytterst rena Gaskraftverk (Nuon) öka rejält i värde om man får stopp på Gustavs planer.

Sverige av idag är sorgligt och styrt av människor med... begränsad kapacitet... det inkluderar i högsta grad mannen som nu hälsar på i Vita huset.

(Nuon produces, sells and delivers electricity, gas, heat and additional services. The company is active in the Netherlands, Belgium and Germany and has more than 2.7 million customers. 64% of Nuon's shares belongs to Vattenfall.)

SVT: Historien om Vattenfalls förluster efter jätteköpet av holländska Nuon har mest handlat om gaskraftverk som läggs i malpåse när de blivit olönsamma i takt med fallande energipriser. Men gaskraftverk som stoppats har ju den fördelen att de (kanske) en dag kan köras igång igen och generera pengar.

Jag är djupt skakad över inkompetensen och att svenskarna är så oerhört långsamma att reagera på allt vansinne som händer med denna regeringen. Jag är inte nationalist, hur kan man identifiera sig med ett sådant här folk som uppenbarligen vill ha det så här? Det logiska är inte att identifiera sig själv med vare sig nationalitet, hudfärg etc. Det logiska är att i min värld att identifiera sig med människor man har gemensamma grundvärderingar med. Nationalstaten och EU är i mitt tycke skit sen ett antal år tillbaka, speciellt när de misslyckas med med att skapa grundläggande säkerhet och rättssäkerhet för medborgarna de vill bestämma över och idioter tagit över styret och på köpet skor sig rikligt på skyhöga skatter.

I Sverige är polisen som lök på laxen numera ytterst politiskt styrd av en politiskt tillsatt vänsterextremist som högsta chef. Frågan är, hur illa kan det gå egentligen? Det slående med Venezuela var ju att folkmajoriteten fortsatte rösta vänster hela resan mot katastrofen. I Sverige förstärks vänstern också kontinuerligt av den typ av invandring vi har där vi vet att det i snitt tar typ 8 år att komma in i arbetslivet (eller m.a.o, de flesta kommer inte in) vilket dock är skev statistik då tidigare invandrare från t.ex Bosnien hade bättre förutsättningar och kom till ett bättre fungerande land. Varje år som går plussas vänstersidan av väljarkåren på med runt 0.5 - 1% av bidragstagare så det fungerar inte med ett långsamt uppvaknande bland hårt arbetande människor (oavsett etnicitet).

Svaret som individ är som jag ser det att spara, arbeta, investera, knyta till sig likasinnade i internet communities, lära sig och sina barn språk och ha lojalitet mot vänner och familj snarare än superstat och medborgarskap. Öppna gränser? Ja, för de som kan anpassa sig och bidra till sitt adopterade samhälle och inte tillför risker för övriga invånare på den "landytan". Sveriges och Tysklands version av idag är ett fruktansvärt haveri med exploderande kriminalitet och våld där värsta poängen är att det logiskt sett bara börjat.
http://www.expressen.se/kvallsposten/hatet-mot-svennarna/

1 kommentar:

  1. Tack för den! Det bästa jag läst på länge alla kategorier. För att bidraga med en artikel i samma anda rekommenderas http://www.zerohedge.com/news/2016-05-13/heretical-thoughts-and-doing-unthinkable som handlar om det "sociala kontraktet" medborgarna förväntas känna sig bundna av

    SvaraRadera