tisdag 12 april 2016

Endeavour Mining kickar igång Houndé

https://www.endeavourmining.com/assets/docs/ppt/160411-hounde-construction-decision-vdef.pdf

Webcast t.om...

RED: När jag lyssnar på webcasten så inser jag något rätt häftigt... Houndé kommer vad jag förstår troligen få sin el från naturgas skapad från LNG av... FSRU Golar Tundra vid Tema hamnen i Ghana. Snacka om att knyta ihop investment casen. Kom ihåg att när vi pratar Canacol och Cartagena så är Canacol bara en av lösningarna för underskottet, den andra kommer från en FSRU ägd av Höegh LNG. Man ska generellt vara medveten om att Ghana's och hela regionens elförsörjning kommer ljusna med hjälp av Golar Tundra och LNG. Ett typexempel på varför det är hög tid att börja förstå FSRU's om ni inte redan gjort det. Jag ser detta som positivt för EDVs Nzema gruva och har tittat lite på Golden Star utan att det med nya värderingen riktigt klickade... men något att ha i bakhuvdet som sagt när man tittar på PM bolag i Ghana och BF.

Endeavour är:
- Snabbt växande
- Har fallande cash cost
- Rör sig genom dessa två bitar från en lägre värderad "Peer group" till en högre värderad dito. Sämre gruvor får stadigt lägre vikt och ersätts med sådant som passar in i den högre "peer group" typen. Houndé är urtypen för detta och i sommar kommer mer info om Ity sulfiddelen och att bygga mill där (idag bara heap leach) vilket ytterligare bidrar till detta och gör att man kanske 2019 spränger miljongränsen (kanske mer troligt är att det sker tidigare genom ett förvärv för värdet att lyfta i storlek är stort, det inser alla som studerar kollegan Randgold).

OM guld drar vidare uppåt så är uppsidan i bolaget fortsatt mycket god i takt med att de blir mer och mer av ett blue chip i den nya bull marknaden. Dvs ett bolag många kommer vilja äga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar