tisdag 9 februari 2016

Var inte sist in i framtiden...

Hur kan man på fullt allvar tro att marknadsekonomin inte kommer tackla varierande elgenerering från vind och sol när vind redan här hälften så dyr som ny kärnkraft. Batteriutveckling är ett av sätten men som vi berört så är det inte det enda. Vattenkraft, prismekanismen, olika dyrt ladda sin elbil vid olika tidpunkt, ihopbyggnad så att EU's elnät kommunicerar bättre med varandra osv osv. På samma tid som det skulle ta att planera och bygga ett kärnkraftverk i Sverige, dvs 15 år så kommer väldigt mycket av detta vara löst. Nedan en artikel från projekt i Kina:

http://www.mineweb.com/news/industrial-metals-and-minerals/vanadium-flow-batteries-commissioned-in-chinas-giant-renewables-project/

Stockholms börsen ner 4.3% igår, drabbar även Eolus som jag misstänker kommer ha det lite tufft fram till runt 24 april då deras Q2 släpps och som lär vara bra då till skillnad från Q1 många vindkraftverk levereras då. Fast man vet aldrig med Eolus, ligger i deras affärsmodell att man plötsligt kan redovisa nya stora order som kan driva kurserna. För mig är bolaget klockrent innehav på 3 års sikt baserat på förväntade 3x 1.50,- utdelning samt troligen i slutet av den perioden skörden av Google affären som kanske ger ytterligare 10,- i engångsutdelning.. så tja 14.50 i MÖJLIG utdelning på tre år och kurs på 20... Men.. som vi vet, om vi har fortsatt svag börs (STH ner -12% hitintills i år) så kan 2 månader vara lång tid.. svårt att få cred för något så baktungt som möjlig extra utdelning om 3 år.... Men jag gillar bolag jag är långsiktigt trygg med för då kan jag nyttja svängningar och handla billigt och förhoppningsvis sälja mindre billigt och på det sättet få lite extra pengar medans man väntar med sitt fasta innehav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar