tisdag 16 februari 2016

Någon som på rak arm vet om Nordnet tillåter handel med s.k MLPs i Kapitalförsäkring/ISK?

Avanza har ju tyvärr inte löst denna fråga trots minst sagt rikligt med tid?

Andra vettiga aktörer ni känner till som klarar denna typ av USA handel?

8 kommentarer:

 1. Hej jag äger sedan en tid etf'en AMLP på avanza. Det går bra av någon anledning. Tack för intressant läsning g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är ju klart användbart den dagen man vill gå in tungt i amerikanska pipelines. Jag är dock oerhört selektiv och år efter år så har nu Avanza stängt mig ute från denna marknad. Börjar surna till på deras slöhet och löften som aldrig hålls.

   Radera
 2. Om utdelningar från MLP fortfarande ska beskattas som inkomst från passiv näringsverksamhet så är det kanske bättre att hitta ett investmentbolag eller en ETF som fokuserar på pipelines... Utdelningen är ju oftast mycket viktig för totalavkastningen när man investerar i dylika bolag och om man sen då ska skatta över 50% på dem känns det som att man som skattskyldig i Sverige har svårt att äga dem direkt/via isk.

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt inlägg. Fråga: Varifrån får du att beskattning är sådan?

  Tittade i natt svensk tid och för mig ser det ut som Nordnet handlar vanliga MLPs i USA.

  Återigen, jag är inte ute efter pipelines i USA utan andra verksamheter som sysslar med annat intressant men som råkar använda sig av MLP.

  Om NN handlar med dem är jag på jakt efter vilken källskatt de drar. Gissar jag får ringa dem, har en del annat och diskutera med dom ändå verkar det som.

  SvaraRadera
 4. Jag höll på och kollade ett par MLP i USA när skv kom med sitt ställningstagande, december 2013. Gå till skatteverkets hemsida och sök på master limited partnership och välj fliken för träffar på rättslig vägledning så finns dokumentet i pdf. På sida 15 och 16 finns informationen som jag syftade på.

  SvaraRadera
 5. Kolla in corr corenergy, mlp struktur men i gen vanlig mlp. Äger infrastruktur inom el bland annat. Vill man spekulera lite så kan detta vara ett alternativ 23% direktavkastning, men de återköper ändå aktier. Krydda i portföljen?
  Om jag fick önska ett inlägg så vore det trevligt med lite återkoppling kring Kanada reits vid tillfälle😄 Mvh

  SvaraRadera