torsdag 3 december 2015

Mina 7 största innehav i storleksordning.

1. Eolus Vind
2. Slate Office Reit
3. Canacol Energy
4. Dream Industrial Reit
5. Inovalis Reit
6. OneReit
7. American Hotel Reit

10 kommentarer:

 1. Dagens avtal med Google:
  Google kommer att köpa all den förnybara el som produceras i den nya 76 MW vindparken Jenåsen i Sundsvalls kommun som är beräknad att tas i drift under våren 2018.

  Förra avtalet med Google:
  Detta är det andra avtalet mellan Eolus och Google avseende försäljning av vindkraftsel. Det första undertecknades i januari 2014 och rörde all elektricitet som produceras från 59 MW installerad effekt i fyra vindparker i södra Sverige som togs i drift under 2014 och 2015.

  In July, Google committed to tripling its purchases of renewable energy by 2025. At the time, it had contracts to buy 1.1 gigawatts of such power.

  När E gjorde engångsutdelning på 10 kr så var den till stor del resultatet av första Google affären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När projekten blir allt större, både fler snurror och högre samtidigt som kraven på bästa vindlägen är stora för att klara dagens elpriser så blir en stor utgift anslutningen från parken till nationella nätet:

   Vi har mer än 325 MW ytterligare vindkraft under utveckling i området. Byggnationen av Jenåsen är nyckeln till att realisera andra stora projekt i området. Avtalet med Google betyder mycket, inte bara i sig självt utan också för att möjliggöra framtida utveckling av nya vindkraftsprojekt säger Hans-Christian Schulze, försäljningschef på Eolus.

   Radera
  2. http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-12-03/google-buys-781-megawatts-of-wind-solar-power-in-three-nations

   Radera
 2. Hej. Får tacka för skön blogg, har precis plöjt igen några månader bakåt. Satt och letade lite Kanada investering och hittade dig. Du verkar ju sitta på en bra kunskapas bank :) jag är inkomst investerare, dock mera buy and Hold. Äger bara stora bolag blue shipps. Självklart Realty income.. Om man kunde få ställa en enkel fråga. Jag letar efter bolag gärna reits men den stora stabila sorten. Då CAD är billig tänkte jag köpa i Kanada nu. Om du skulle rekommendera svärfar några Kanada aktier som han ska hålla i 10 år, vilka skulle du välja. Jag kommer själv köpa BNS i veckan. Jag läser på själv vill bara ha några tips. Kommer följa Dig framöver. Tack för bra blogg.

  SvaraRadera
 3. Hejsan, Ursäkta dröjsmålet med publicering orsakat av utlandsresa + lite strul med bytta password.

  Bra fråga det där om 10 år. Tids fundering säger att jag nog aldrig ägt ett sådant bolag. Kort sagt, även med valet jag gör av REIT's så är risken högre och jag skulle säga att kravet förblir att (gärna med hjälp av min blogg) kunna läsa och förstå trenderna och resultatet vid varje kvartalsrapport.

  SvaraRadera
 4. Hej ja det är väll så att bolagen måste bevakas. Jag har köpt lite. Bank of novascotia och rioCan och Cominar i dag. Vi får se om ett par år om det var dumt :)
  Jag vill gärna äga stora stabila bolag som klarar en tuff period. Fortsätter läsa på så får se om jagköper nått mer nu i turbulensen

  SvaraRadera
 5. Ja för tro mig. Även de stora reitarna kan ta mycket stryk om utvecklingen går åt fel håll för Dom. Cominar är ett bolag jag studerat o bevakar.

  SvaraRadera
 6. En fråga till. Ringde avanza i dag för att reda ut skattefrågan. Det är 25% källskatt och avanza begär bara tillbaka 15% i avräkning med automatik. Enligt dem ska jag själv ansöka till kanadensiska Skatteverket för att återkräva resterande 10% har du uppfattat det så. Stämmer inte helt med vad övriga bloggsverige skriver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer inte med min uppskattning. Avanza drar 15% på KF I de flesta fall I Kanada. AHIP är en av de som kan ha högre.

   Radera
  2. Stämmer inte med min uppskattning. Avanza drar 15% på KF I de flesta fall I Kanada. AHIP är en av de som kan ha högre.

   Radera