måndag 30 november 2015

Black Friday etc

Jag måste erkänna att vi shoppat loss rejält (i Sverige) innan hemresan till Sverige från Thailand. Min uppfattning är helt enkelt att internethandel i Sverige står sig mycket väl gentemot att handla i Asien och jag tänker då främst på Thailand och Hong Kong som vi också nyligen besökt.

Min bedömning är att Asien har blivit dyrare bland annat pga skenande markpriser i vettiga lägen. Spelar ingen roll om det är storstad eller strand, priserna har rusat och det borde avspegla sig i butikshyror. Resultatet är att vi handlar mycket mindre här i landet, mest lite kläder för mig då jag tränat bort rätt många kilo och återgått till mitten BMI för första gången på många år :-)

Black Friday, må vara ett kommersiellt USA jippo adopterat av Sverige, men jag bryr mig egentligen inte... vill mest kunna handla billigt och tycker bra om att handla via internet snarare än butik (i sig en intressant fråga då jag investerar i bl.a butiksfastigheter. Ytterligare en sak är att jag tror logiken säger att köpcentra är attraktiva targets i nyskapade terror-EU, ja det finns många skäl till att e-handel är framtiden).

Nåväl, vad jag just insett och tipsar om är att jag borde ha en specifik e-mail adress där jag samlar alla reklamutskick och kan dyka ner när det är dags att boka resa, köpa ny dator eller vad det nu må vara. Jag har hört att Gmail har tjänst som automatiskt kan sortera mailen till rätt mapp. Jag ska nog ta tag i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar