tisdag 22 september 2015

Ögonblicksbild av min aktieportfölj i storleksordning

1. Canacol
2. American Hotel Reit
3. Dream Global Reit
4. Dream Industrial Reit
5. One Reit
6. Thailändskt bolag
7. Pan Orient Energy
8. Eolus Vind
9. Vigmed
Jag har av skäl jag inte direkt vill gå in på mindre tid att blogga just nu (även om det börjar lugna ner sig). Detta är också ett skäl till att jag håller så hög andel högutdelande tämligen stabila bolag i portföljen ovan. En bonus av det är att jag klarat senaste tidens oro bra, det är i princip CAD'ens nedgång som kostat mig en del då den slår så brett mot portföljen.

Igår noterade jag en intressant pressrelease från Endeavour Mining. Tänker inte ändra min försiktiga inställning till turbulenta branscher just nu men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev intresserad och bolaget är väl igen det inom PM som lockar mest. Samtidigt är utvecklingen i främst viktiga "guldköparlandet" Kina så svår att bedöma.

2 kommentarer:

 1. Hej OB
  Kul med en uppdatering! Har du något mål-pris på Canacol, eller är det köp-och-behåll (till det kommer någon negativ nyhet)?
  Mvh RJ

  SvaraRadera
 2. Just nu känns det som att Canacol är en "keeper" för överskådlig framtid. Jag har jobbat hårt med trading i den vilket gav mig en lite för hög vikt i en portfölj jag uttalat försöker hålla mkt konservativ pga bristande tid med Kanada börsen.

  Därför, samtidigt som jag är väldigt optimistisk över bolaget har senaste tidens styrka inneburit ytterligare trejdning i bolaget med resultat att jag nettosålt på 3.23 nivån och att bolaget nu är näst största innehav efter American Hotel Reit som jag för övrigt skulle köpa mer i om jag inte redan var tyngst i det.

  Canacol är troligen svängigt och undervärderat för att folk inte fattar att det inte först och främst är ett oljebolag utan ett pågående utbyggnadsprojekt av naturgas i Colombia på en kraftig underskottsmarknad där prissättningen huvudsakligen är i långa fasta indexerade priskontrakt. Kort sagt, samtidigt som det finns en mkt intressant option på olja i bolaget så är huvudverksamheten helt oberoende av oljepriset.

  Hur många av de som sorterar bort bolaget direkt fattar det?

  Om AHIP, USA's ekonomi är stark, folk kör mkt bil pga billig bensin. Drömläge för hotellbranschen och AHIP har sina snabbt stigande intäkter i USD men sin huvudsakliga utgift (utdelning till aktieägarna på 9%) i CAD. Resultatet är att utdelningen som andel av vinsten snabbt faller och att överskott skapas som används i bolagets expansion genom inköp av nya hotell. Svaghet för oljetransportberoende järnvägshotell motverkas helt av ny lagstiftning efter olyckorna so kräver mer personal på varje tåg och för den delen att järnvägstransporter av annat gods fortsätter öka. Andra hotell halvan är helt exponerad mot ökat resande med bil vilket som sagt är enkelt att förstå att det går rätt bra nu. Bolaget är min klara favorit REIT i nuläget och är pressat av senaste PP man gjorde för nya hotell köp. Just det är för övrigt hotet även i framtiden, man expanderar och gör PPs. Passerar kursen 10.70 så blinkar varningslamporna igen men nu är det bara att njuta av den solida utdelningen vid 10 cad jämnt och avvakta 7-8% kursuppgång utöver det.

  SvaraRadera