onsdag 8 april 2015

Portföljförändringar jag får blogga mer om sen

Är ute och reser men har senaste dagarna gjort ett antal större förändringar.

Först: Trevali Mining; Har trejdat mig in i den tämligen aktivt och lyckosamt, började gå in på 1.01 - 1.02. Sålde allt runt 1.08, läste in mig alltmer på bolaget och zinkmarknaden i samband med senaste uppdateringen och har tagit en position som gör bolaget till top 2-3 i min portfölj. Väldigt kort så konstaterar jag att dom har en lågkostnads zinkgruva i Peru som fungerar jättebra efter uppstart, att en till (väldigt valutagynnad) startas i Kanada inom kort (maj månad) samt att zinkmarknaden stadigt går mot allt lägre lager vilket under Q4 2015 får extra fart genom större gruva som stänger, mer sådant i pipeline men låga zinkpriser håller pipeline om nya gruvor mkt tom. Allt det motverkar "Kina effekten". Jag köpte mer aktier igår på 1.04 och 1.05 och börjar sakteliga känna mig nöjd. Jag hoppas min timing inför gruvstart, zinklager som bryter under "uppseendeväckande nivåer", pris som förhoppningsvis bryter 1 usd och slutligen i höst gruvstängningar, blir bra. Jag noterar att Zink för någon månad sedan hade mycket spekulanter inne vilka nu är borta, dvs spekulativt kapital har lämnat vilket sänkt metallpriserna och med det ett Trevali som bara blivit bättre och ser ut att starta gruva två under budget.

Second and third: Börjat skifta Dream Global aktier mot deras förvaltningsbolag Dream unlimited. Dream Global har gått jättebra för mig kursmässigt samtidigt som man gett en generös utdelning. Jag fortsätter äga aktier men det är inte längre tyngsta innehav. Dream unlimited blir säkert ett lika svårt bolag att förklara som Crius var, värt att nämna är dock att jag tagit in dom med ca vikt 10% av portföljen till kurs 8.65 efter både köp och försäljningar häromdagen.

Avslutningsvis fria tankar om guld och olja:
Guld: Har ingen aning om TA men det känns som om guld inte knäcker 1200 på allvar så kanske det bara hämtar andan och kan dra uppåt. Några dagar singlandes nedåt under 1200 hade känts som natta inför sommaren.
Olja: Överraskande att WTI går så bra och att Iran samtalen inte slog tyngre. Kanske är priserna så låga att efterfrågan stiger och västlig produktion stadigt tar stegen som krävs för att börja lång nedgång. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar